Satutuokiot ja muskarit

 

Kirjastoissa ei toistaiseksi järjestetä satutuokioita. Satutuokioiden alkamisesta tiedotetaan erikseen.

 

Kirjastoissa järjestetään perinteisten satutuokioiden lisäksi tukiviitottuja satutuokioita, vauvojen lorutuokioita ja muskareita.

 

Kirjastojen kaikille avoimet satutuokiot

Satutuokioilla kerrotaan, luetaan tai esitetään satuja ja tarinoita. Noin 20 minuuttia kestävät tuokiot ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Suositusikäraja on kolme vuotta.

Päiväkotiryhmät voivat osallistua satutuokioille, osallistumisesta pyydetään ilmoittamaan etukäteen kyseiseen kirjastoon. Päiväkotilapsille voidaan sopimuksesta järjestää myös omia satutuokioita. Satutuokioaikoja voi varata kirjastoista.

Yksittäisiä satutuokioita järjestetään teemaviikkojen ja tapahtumien yhteydessä. Yhteistyökumppanina on muun muassa Valveen sanataidekoulu.

Pääkirjasto:

Haukipudas:

Hiukkavaara:

Jääli:

Kaakkuri:

Kaijonharju:

Karjasilta:

Kaukovainio:

Kiiminki:

Koskela:

Maikkula:

Myllyoja:

Oulunsalo:

Rajakylä:

Ritaharju:

Ylikiiminki:

 

Vauvojen lorutuokiot

Vauvalorutuokioita järjestetään alle 2-vuotiaille vauvoille vanhempineen. Vanhemmat leikittävät vauvojaan vanhojen ja uusien lorujen tahdissa ohjaajan opastuksella. Tuokiot kestävät noin 20 minuuttia ja niille mahtuu mukaan 16 vauvaa vanhemman kanssa.

Pääkirjaston satusoppi:

Kaijonharjun kirjasto: .

Tuiran kirjasto:

 

Satuja tukiviittomin

Pääkirjaston satusopessa pidetään tukiviitottuja satutuokioita perjantaisin klo 10:

Tukiviitotuilla satutuokioilla satujen ydinkohdat viitotaan, toistetaan, puhutaan hitaammin ja selkokielellä, jolloin lasten on helpompi seurata satua.

Tukiviitotut satutuokiot sopivat kaikille lapsille, mutta erityisesti puhumaan opetteleville ja puheen kehityksessä tukea tarvitseville. Satutuokioilla on huomioitu erityislasten tarpeita. Käytetyistä tukiviittomista osa on viittomakieltä.

 

Muskarit

Muskareita ei järjestetä toistaiseksi.

Pehmolehmä

Vauvojen lorutuokio

Nalle lukee