OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Virkisty lukemalla -lukuhaaste

Oulu lukee

 

Tutkimukset antavat vahvaa näyttöä siitä, että lukeminen tekee hyvää aivoille: Jo pieni kirjaan syventymisen hetki vähentää lihasjännitystä, laskee sykettä ja ehkäisee dementiaa. Lukemisen avulla voit myös rauhoittaa mieltä iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta haastaa hyvinvointilautakunnan jäsenet ja samalla kaikki oululaiset osallistumaan Virkisty lukemalla -lukuhaasteeseen, joka julkaistiin perjantaina 22.11. Oulu oivaltaa -päivän kunniaksi. Haasteen kymmenen kohtaa johdattavat etsimään lukemista ja rentoutumaan lukemisen äärellä arjen kiireissä.

Lukuhaasteen toteuttamiselle on aikaa 1.6.2020 saakka. Oulun kaupunginkirjasto arpoo osallistuneiden kesken kirjapalkintoja. Jos haluat osallistua arvontaan, palauta täytetty tehtävälomake lähimpään kirjastoosi.

Lukuhaasteen on laatinut Oulun kaupunginkirjasto. Hengähdä hetkeksi ja lue! 

 

#virkistylukemalla #ouluoivaltaa #oululukee

 

Miksi lukeminen tekee hyvää sinulle:

Kirjoja ahkerasti lukevien eliniän on havaittu olevan kaksi vuotta pidempi kuin ei-lukevilla.

Jo kuuden minuutin lukemisen jälkee syke alkaa laskea ja lihasjännitys vähentyä. Kaunokirjallisuuden lisäksi sama vaikutus on tietokirjojen ja sanomalehtien lukemisella.

Pitkäaikaisen muistin käyttöä ja juonen hahmottamista vaativa lukeminen tarjoaa vastapainoa kiireiselle ja lyhytjännitteiselle työelämälle.

Kaunokirjallisuden lukeminen ehkäisee dementiaa. Laajat aivoalueet aktivoituvat erityisesti pitkää tarinallista tekstiä luettaessa.

 

Lukuhaasteen tehtävät:

Lukuhaasteen tehtävälomakkeen saat kirjastoista tai voit tulostaa sen myös itse: Virkisty lukemalla -tehtävälomake (pdf).

  • Oulun kaupunginkirjastossa on 24 toimipistettä ja 2 kirjastoautoa. Käy kirjastossa.
  • Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston alueella asuu noin puoli miljoonaa ihmistä. Voit käyttää kirjaston palveluja myös silloin kun kirjasto on kiinni. Tutustu e-kirjastoon.
  • Onko päivä ollut hektinen? Hemmottele itseäsi lukemalla villasukat jalassa 30 minuuttia.
  • Kaunokirjallisuuden lukemisen stressiä alentava ja rentouttava vaikutus edesauttaa unta. Lue kirjaa 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.
  • Nauru pidentää ikää. Lue hauskaa kirjaa. Vinkkejä saat verkkokirjastosta.
  • Olitko juuri tarttumassa kännykkään tarkistaaksesi ihan nopeasti somen ja uutiset? Tartu sen sijaan kirjaan ja lue 30 minuuttia!
  • Etkö tiedä mitä lukisit? Tutustu kirjaston Lukuopas-palveluun.
  • Oulussa on vilkas metroverkosto. Hyppää Kirjametron kyytiin!
  • Oletko avojalakanen vai tullin kautta tullut? Lue oululaisen kirjailijan kirjaa. Vinkkejä saat verkkokirjastosta.
  • Suosittele ystävällesi lukemista.

 

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube