Ajankohtaista

< Takaisin

Tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävä tunnustuspalkinto Dance Sport Club Oululle ja Oulun Invalidien yhdistykselle

Oulun kaupungin liikuntapalvelut on myöntänyt tasa-arvoista liikuntakulttuuria edistävät tunnustuspalkinnot Dance Sport Club Oulu ry:lle ja Oulun Invalidien yhdistys ry:lle. Palkinnon arvo on 2500 euroa.

Tanssiurheiluseura DSC Oulu ry:n keskeisenä tavoitteena on tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteuttaminen tanssin saralla niin eri-ikäisten kuin eri sukupuolten kesken. Seuran yhtenä toimintamuotona on mahdollisuus harrastaa paritansseja myös sukupuolineutraalisti perinteisen nais-mies-jaottelun sijaan. Tanssin harrastaminen seurassa on mahdollista ilman henkilön määrittelemistä tietyn sukupuolen mukaan.

DSC Oulu ry on rohkealla ja ennakkoluulottomalla tavalla lähtenyt rikkomaan toiminnassaan perinteisiä sukupuolirooleja ja mahdollistanut tanssin harrastamisen sukupuolineutraalista näkökulmasta. Tämä on uudenlainen avaus erityisesti lajissa, jossa on perinteisesti ollut vahvat sukupuoliroolit.

Toiminnallaan tanssiurheiluseura DSC Oulu ry edustaa ennakkoluulotonta, uudenlaisia avauksia toteuttavaa, avointa ja laaja-alaista tasa-arvoa edistävää toimintakulttuuria liikunnan toimintakentässä.

Oulun Invalidien yhdistys ry on jo vuodesta 1937 alkaen toiminut vammaisjärjestö, johon kuuluu yli 500 jäsentä. Liikunta ja urheilu ovat yksi toiminnan kulmakivistä, jonka puitteissa toimintaa on kehonhuollosta kuntoliikuntaan ja aina kilpa- ja huippu-urheiluun saakka. Liikunnan lajikirjo on laaja.

Menestyneet vammaisurheilijat ovat osaltaan olleet esikuvina siinä, että liikunnallisista rajoitteista huolimatta voi liikkua, urheilla ja kilpailla jopa kansainvälisellä tasolla. Oulun Invalidien yhdistyksen toiminta on myös oivallinen esimerkki siitä, että verkostoitumalla muiden järjestöjen, urheiluseurojen ja toimijoiden kanssa toimintaan saadaan laajuutta ja monipuolisuutta. Erityisen ansiokasta toiminnassa on myös sosiaalisen tuen tarjoaminen liikuntaharrastukseen tutustumiseksi ja sen aloittamiseksi.

Oulun Invalidien yhdistys ry toteuttaa toiminnassaan laaja-alaisen tasa-arvoisuuden periaatetta monin eri tavoin. Toimintaa tarjotaan laajalla skaalalla matalan kynnyksen liikuntaryhmistä aina kilpa- ja huippu-urheiluun saakka. Oulun Invalidien yhdistyksen toimintaan osallistuminen on mahdollista kaikille ikään, sukupuoleen, varallisuuteen, liikuntataitoihin tai liikunta-aktiivisuuteen katsomatta.

Onnittelut molemmille yhdistyksille!

Jakolinkki

Suosituimmat

Uimahallit, vesivoimistelut

Latujen ja kenttien kunnossapidon seuranta

Kuntosalien yleisövuorot

Vuoronvarauksen sähköinen asiointi

Liikuntapaikkojen varaustilanne

Ryhmiin ilmoittautuminen

Lasten liikuntaryhmät

Koululiikunta

Siirry liikuntapalveluiden facebook-sivuilleLiikuntapalvelut Facebookissa

Siirry liikuntapalveluiden Instagram-sivulleLiikuntapalvelut Instagramissa

Katso päivän ulkoilusää!