ETÄOPETUS

Etäopiskelua varten ilmoittaudutaan aikuislukion etäopiskelijaksi eLukion kotisivulta www.elukio.fi.
Ilmoittumisen jälkeen saat sähköpostiisi Moodle tunnuksen, joka sinun täytyy käydä sähköpostissasi vahvistamassa. Kansliassa sinulle luodaan parin päivän viiveellä Wilmatunnus. Kursseille ilmoittaudutaan jaksoittain ja lukukausittain Wilmassa etälukion kotisivulla www.elukio.fi. Etäopiskelija voi valita kursseja myös aikuislukion ilta- ja päivätarjonnasta.

Etäopiskelu on itsenäistä, mutta opettajan ohjaamaa. Etäkurssiin kuuluu yleensä kaksi 2 x 100 minuutin kontaktiopetustuntia. eLukion kontaktiopetuksessa käytetään ACP-verkkokokousjärjestelmää. Kokoushuoneen web-osoitteen saat kurssisi opettajalta Moodlessa. Opiskelijana tarvitset web-selaimen flash-laajennuksella sekä kuulokemikrofonin. Ennen istuntoa kone kannattaa käynnistää uudelleen siten, että kuulokemikrofoni on kytkettynä paikoilleen.
Participant-opas sisältää tiivistetyt ohjeet istuntoon osallistumiseen. Opas löytyy eLukion sivuilta www.elukio.fi yläpalkin linkistä Opiskelu. Kurssin aikana opettajalla on päivystysaikoja, jolloin kannattaa olla yhteydessä opettajaan mm. puhelimitse tai sähköpostitse. Opettaja tekee kurssisuunnitelman, joka ohjaa sinua opiskelussasi koko kurssin ajan. Löydät kurssisuunnitelman ja kurssimateriaalin etälukion oppimisympäristöstä Moodlesta kyseisen kurssin työtilasta. Seuraa valitsemiesi kurssien työtiloja ja sähköpostiasi päivittäin.

Kokeet
Kurssikokeet ovat koeviikolla aikuislukiossa. Kokeen siirtäminen eri koekoodille on mahdollista perustelluista syistä. Kokeen siirtämisestä sovitaan ensin kurssin opettajan kanssa. Opettaja ilmoittaa kokeen siirtämisestä aikuislukion koevastaavalle Sirpa Joelle. Kokeet postitetaan kurssien opettajille arvioitaviksi ja arvioidut kokeet lähetetään aikuislukioon. Arvioidut kokeet lähetetään opiskelijalle kotiin vain, jos opiskelija on toimittanut postimerkillä varustetun kirjekuoren kokeen mukana. Arvosteltuja kokeita säilytetään koululla 1 lukuvuosi, jonka jälkeen ne hävitetään. Kurssiarvosanan opettaja tallentaa etälukion Wilmaan.
 

OHJAUS

Etäopintojen ohjaaja,
Etäkoevastaava

Marja Elina Jaronen
p. 044 7039 745 
marjae.jaronen(at)eduouka.fi

Etälukio