ETÄOPETUS

eLukiossa on mahdollista suorittaa koko lukiotutkinto tai korottaa yksittäisten lukiokurssien tai lukion päättötodistuksen arvosanoja. Oulun kaupungin lukioiden opiskelijoiden ei tarvitse erikseen ilmoittautua eLukioon. Muut ilmoittautuvat omalle koululleen. Koulu ilmoittaa opiskelijan tiedot eLukiolle, josta lähetetään Wilma ja Moodle-tunnukset opiskelijalle sähköpostitse.


Wilman kautta pääset valitsemaan kursseja. eLukion opiskelija voi valita kursseja myös aikuislukion ilta- ja päivätarjonnasta. Jos et voi osallistua ilmoittautumallesi kurssille, ilmoita asiasta aina opettajalle ennen kurssin alkamista!

eLukio-opiskelu on itsenäistä, mutta opettajan ohjaamaa. Kurssin aikana opettajalla on päivystysaikoja, jolloin kannattaa olla yhteydessä opettajaan mm. Moodlen chatin kautta, puhelimitse tai sähköpostitse. Opettaja tekee kurssisuunnitelman, joka ohjaa sinua opiskelussasi koko kurssin ajan. Löydät kurssisuunnitelman, kurssimateriaalin ja etätehtävät etälukion oppimisympäristöstä Moodlesta kyseisen kurssin työtilasta. Seuraa valitsemiesi kurssien työtiloja, sähköpostiasi ja Wilmaasi päivittäin.


Etäkurssiin kuuluu yleensä 200 minuuttia lähiopetustuntia. Lähiopetukseen osallistutaan kotoa Adobe Connectin (AC) välityksellä. Kurssikokeet ovat arviointiviikolla paperikokeina aikuislukiolla tai digitaalisena kokeena Moodlessa tai aikuislukiolla. Koetyyppi ilmoitetaan kurssiohjelmassa.

Koeluokista tiedotetaan opiskelijoille mm. Oulun aikuislukion kotisivuilla ja aikuislukion ilmoitustaululla. Paperikokeet postitetaan kurssien opettajille arvioitaviksi ja arvioidut kokeet lähetetään aikuislukioon. Arvioidut kokeet lähetetään opiskelijalle kotiin vain, jos opiskelija on toimittanut kirjekuoren ja postimerkin kokeen mukana. Arvosteltuja kokeita säilytetään koululla 1 lukuvuosi, jonka jälkeen ne hävitetään. Kurssiarvosanan opettaja tallentaa eLukion Wilmaan.

OHJAUS

eLukion opinto-ohjaaja ja koevastaava

Marja Elina Jaronen
p. 044 7039 745 
marjaelina.jaronen(at)eduouka.fi

Etälukio

Etäopiskelusta saat tietoa eLukion sivuilta, joilla on myös eLukion kurssitarjottimet.