In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

LUKIO

Aikuislukio on luokaton, kurssimuotoinen lukio. Lukiossa voit suorittaa koko lukiotutkinnon ja yo-tutkinnon. Voit aloittaa lukiotutkinnon alusta tai jatkaa kesken jääneitä opintojasi. Aikuislukiossa voit opiskella aineopiskelijana yksittäisiä aineita, korottaa aiempia arvosanoja tai opiskella vieraita kieliä. Lukio-opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden, jokaisen jakson alussa.

Valitse itsellesi sopiva opiskelumuoto:

  • iltaopetus ma-to klo 16.00-20.40
  • etäopetus monimuotoisena etäopiskeluna
  • päiväopetus ma-to klo 9.40-17.25

Opintosuunnitelma on mahdollista tehdä jaksoittain myös niin, että lukujärjestyksessä on vain kaksi opiskeluiltaa viikossa. Opinto-ohjelman laatimisessa on mahdollisuus hyödyntää opinto-ohjausta.

Opiskelu aikuislukiossa vaatii oppitunneille osallistumisen lisäksi paljon itsenäistä työskentelyä, opetusta on vähemmän kuin päivälukiossa, vaikka vaatimukset ovat samat. Oppikirjat ja kurssisisällöt löytyvät erillisestä linkistä etusivulta.

Kurssitarjotin sisältää koko lukuvuoden työohjelman, siitä löytyvät eri jaksojen kurssit.

Lukion arvosanojen korottaminen ja keskeytyneiden opintojen jatkaminen (pdf)

Aineopiskelumaksu
Tutkintoon tähtäävä opiskelu on maksutonta ja pääsääntöisesti myös yksittäisten aineiden opiskelu lukiossa on maksutonta. Muissa oppilaitoksissa varsinaisena opiskelijoina opiskelevilta opiskelijoilta kursseista peritään opiskelumaksu, joka on 25 euroa kurssilta, mutta kuitenkin enintään 100 euroa lukuvuodessa opiskeltavien kurssien määrän mukaisesti. Oppilaitokselta perittävä kurssimaksu on ilta- ja päiväopetuksessa 75 euroa kurssilta ja eLukiossa 100 euroa kurssilta.