LUKIO

Aikuislukio on luokaton, kurssimuotoinen lukio. Lukiossa voit suorittaa koko lukiotutkinnon ja yo-tutkinnon. Voit aloittaa lukiotutkinnon alusta tai jatkaa kesken jääneitä opintojasi. Aikuislukiossa voit opiskella aineopiskelijana yksittäisiä aineita, korottaa aiempia arvosanoja tai opiskella vieraita kieliä. Lukio-opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden, jokaisen jakson alussa.

Valitse itsellesi sopiva opiskelumuoto:

  • iltaopetus ma-to klo 16.00-20.40
  • etäopetus monimuotoisena etäopiskeluna
  • päiväopetus ma-to klo 8.10-16.00

Opintosuunnitelma on mahdollista tehdä jaksoittain myös niin, että lukujärjestyksessä on vain kaksi opiskeluiltaa viikossa. Opinto-ohjelman laatimisessa on mahdollisuus hyödyntää opinto-ohjausta.

Opiskelu aikuislukiossa vaatii oppitunneille osallistumisen lisäksi paljon itsenäistä työskentelyä, opetusta on vähemmän kuin päivälukiossa, vaikka vaatimukset ovat samat. Oppikirjat ja kurssisisällöt löytyvät erillisestä linkistä etusivulta.

Kurssitarjotin sisältää koko lukuvuoden työohjelman, siitä löytyvät eri jaksojen kurssit.

Aineopiskelumaksu

Aineopiskelijalta peritään lukuvuosimaksu, joka on 50 euroa lukuvuosi. Aineopiskelijalmaksu laskutetaan kaikilta aineopiskelijoiksi ilmoittautuneilta lukuvuosittain, vaikka ei olisi suorittanut yhtään kurssia. Kukin aineopiskelija täyttää aineopiskelija-ilmoituksen laskutusta varten. Oppilaitokselta peritään maksu tehdyn sopimuksen mukaan. Suomi toisena kielenä opiskelu on maksutonta paitsi suomalaisen lukion suorittaneilta peritään lukuvuosi maksu 50 e.