AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Tiedebrunssit alkavat Tietomaassa 27.1.

Kahvila on ollut aina tärkeä osa Tietomaa-vierailua. Nyt siitä on tullut entistä näkyvämpi osa tiedekeskusta, sillä uudistunut Tiedekahvila on nyt täyttä Tietomaata niin ulkoasultaan kuin toiminnoiltaankin.

Ala-aulassa sijaitseva kahvila on saanut uuden ilmeen. Tiedekahvilan sisutuksessa pilkahtelee kahvittelijoille ja ruokailijoille tietoa hauskalla tavalla. Tiedekeskus valtaa myös kahvilan konkreettisesti, sillä pöytiin tulee ihka-aitoja toiminnallisia minikohteita tuttuun Tietomaan tapaan.

Uutta ovat myös kuukausittain järjestettävät Tiedebrunssit. Niissä myöhäisaamiaisen nauttijoille on tarjolla tieteentekijän kiinnostavan ajankohtainen alustus vaihtuvista aiheista. Kevätkauden brunssiluennoilla pohditaan niin kylmän kuin unenkin vaikutuksia ihmiseen, Oulun seudun vesivaroja ja myös Lapin kaivoskiistoja. Kevään päätteeksi rikotaan vielä myytti hiljaisista suomalaisista. Luento-osuuden kesto on noin 30 minuuttia. Tiedebrunssit toteutetaan yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.

Tietomaan Tiedebrunssit kevät 2019

27.1. Tiina Ikäheimo: Kylmän vaikutuksista ihmisen terveyteen
17.2. Pekka Rossi: Pohjavesi – veden kiertokulun näkymätön osa ja juomavetemme tärkeä lähde
17.3. Vesa Kiviniemi: Unen merkitys aivoille
14.4. Vesa-Pekka Herva: Lapin kaivoskiistat ja niiden hallinta
19.5. Anna Vatanen: Myytti hiljaisista suomalaisista murtuu

Tarkemmat tiedot luennoitsijoista voi lukea Luupin tapahtumakalenterista kunkin päivämäärän kohdalta. Tiedebrunssi on tarjolla kello 11–15. Menuun voi tutustua Tiedekahvilan verkkosivulla. Brunssin hinta on 19 € henkilöltä. Luento alkaa kello 12.30 ja on kestoltaan noin 30 minuuttia. Luento kuuluu brunssin hintaan. Brunssin ostaneet saavat lisäksi kuittia näyttämällä Tietomaan näyttelylipun puoleen hintaan.

Tiedekahvila Tietomaa tarjoaa maukkaan yhdistelmän hengen ja ruumiin ravintoa tiedekeskusvieraille. Kahvilan ravintolapalveluista vastaa Kanresta Oy.

Tarkemmat tiedot tiedebrunssien sisällöistä Tietomaan verkkosivulta.

Jakolinkki