AJANKOHTAISTA

Ajankohtaista

< Takaisin

Valoa Oulu! -festivaalin valotaideteos yhdistää teatterin ja kirjaston

Valotaiteilija Kari Kolan Fuusio-valotaideteos liittää yhteen Oulun kaupunginteatterin ja -kirjaston. Fuusio on nähtävillä Valoa Oulu! -valofestivaalilla päivittäin kello 16–22. Festivaali järjestetään 20.–29.11.2015.

Merkittävät oululaiset kulttuurirakennukset muuntautuvat väliaikaiseksi valotaideteokseksi, jossa valo reagoi ihmisten liikkumiseen. Kola käyttää teoksessaan voimakkaita värejä ja kontrasteja, mutta teoksen tempo on rauhallinen. Myös rakennusten välissä olevat puut värjätään staattisilla valoilla. Teoksen sitoo yhteen kevyt ambient-äänimaisema. Tämän lisäksi Kola luo kaupunginteatterin torniin kokonaisuuden, joka muistuttaa revontulia. Toteutus on temmoltaan rauhallinen ja meditatiivinen.

Joensuulainen Kari Kola on palkittu valotaiteilija, joka pyrkii kehittämään valotaiteen merkitystä taidemuotona ja venyttämään valaisemisen rajoja kansainvälisessä kentässä. Hän toimii myös omistamansa Valoparta Oy:n toimitusjohtajana. Tammikuussa 2015 Kolan valotaideteos käynnisti kansainvälisen Valon vuoden Pariisissa. Light Is Here -teos sai Unescon päämajan julkisivun välkehtimään revontulien ja auringonnousun väreissä.

Lisätietoja:

Fuusio, valotaiteilija Kari Kola, p. 044 0574 555, kari@valoparta.com
Valoa Oulu! -valofestivaali, vastaava tuottaja Anna Lanas, p. 044 317 1282, anna@annalanas.fi

 

Fuusio-valoteokseen liittyvät kuvat ladattavissa osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/valoa/media

Jakolinkki