Tapahtumiin liittyvät hankkeet

Menneillä olevat hankkeet

Oulu matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026

Oulun kaupunginvaltuuston 27.2. tekemän Suomi 100 -juhlapäätöksen mukaisesti Oulu tavoittelee Euroopan kulttuuripääkaupungin titteliä vuodelle 2026. Kyseessä on sukupolvemme merkittävimpiä hankkeita, jossa korostuu ennen kaikkea Oulun vetovoimaisuuden parantaminen ja laaja-alainen kaupunkikehitys.

Lue enemmän Oulu 2026 -hankkeesta hankkeen kotisivulta.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke 

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke edistää vähähiilistä ja kestävää taloutta tapahtumien ja innovaatio-organisaatioiden uudenlaisella yhteistyöllä. Hankkeen myötä Pohjois-Pohjanmaan tapahtumista tulee testialusta yritysten ja muiden innovaattoreiden ekologisesti kestäville keksinnöille, jotka voivat olla esimerkiksi tuotteisiin, palveluihin, energiaan, liikkumiseen tai jätehuoltoon liittyviä ratkaisuja. Samalla festivaalit profiloituvat vastuullisina toimijoina ja siirtyvät vähähiiliseen ja ekologisesti kestävään tapahtumatuotantoon.

Artic Pulse

Euroopan aluekehitysrahaston Interreg Pohjoinen -ohjelman rahoittamassa Arctic Pulse -hankkeessa edistetään kulttuurialan yhteistyötä yli valtioiden rajojen ja tarjotaan paikalliselle yleisölle ja matkailijoille Pohjoiskalotin musiikkia ja muuta kulttuuria esitteleviä elämyksiä. Hanketta vetää Norrbottensmusiken Ruotsista, ja Oulun lisäksi mukana on Kultur i Troms -organisaatio Norjasta.

 

Menneet hankkeet