Hankkeet

Oulun kaupungin tapahtumatiimi kehittää tapahtumien toimintaympäristöä ja alan käytäntöjä.

Käynnissä on hankkeita, joissa tähdätään kestävään ja vastuulliseen tapahtumatuotantoon sekä vahvistetaan Pohjois-Suomen kulttuurivientiä pohjoismaisen yhteistyön avulla.

Hankkeet tukevat Oulua matkalla Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Oulu tavoittelee titteliä vuodelle 2026. 

Oulu2026-hankkeen keskeinen pääteema on kulttuuri-ilmastonmuutos, johon on sitoutunut Oulun lisäksi 32 pohjoisen Suomen kaupunkia ja kuntaa.

Lue lisää Oulun kulttuuripääkaupunkihankkeesta.

Käynnissä olevat hankkeet

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki 

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke edistää vastuullista tapahtumatuotantoa Pohjois-Pohjanmaalla. Tavoitteena on, että ympäristövastuulliset toimintamallit ovat käytössä koko maakunnan tapahtumissa, kun Oulu vuonna 2026 aikoo olla Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Hankkeessa etsitään ratkaisuja yleisötapahtumien antamiin ympäristöhaasteisiin. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi jätehuoltoon, ruuantuotantoon tai liikenteeseen.

Innovaatio-organisaatiot saavat ehdottaa ratkaisujaan haasteisiin ja testata keksintöään tapahtumassa. Yleisötapahtumat tarjoavat ainutlaatuisen laboratorion, jossa voidaan ratkoa globaalejakin ongelmia.

Ympäristöhaasteita ja ratkaisuehdotuksia otetaan vastaan jatkuvasti. Testauksia päästään tekemään, kun tapahtumia taas järjestetään.

Lue lisää hankkeen verkkosivuilta.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hanke on Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hanke, jonka päärahoittajana on Pohjois-Pohjanmaan liitto. Budjetti on 615 000 euroa. Hanke kestää elokuusta 2019 toukokuuhun 2022. 

" "

Arctic Pulse

Oulun kaupunki on mukana Arctic Pulse -hankkeessa, joka kokoaa yhden brändin alle pohjoisen alueen kulttuuria kärkenään musiikki. Pohjoiskalotin kulttuurielämyksiä tarjotaan paikalliselle yleisölle sekä matkailijoille.

Arctic Pulse edistää yhteistyötä yli valtioiden rajojen viemällä pohjoissuomalaisia artisteja esiintymään Ruotsiin ja Norjaan – ja vastavuoroisesti tuomalla esiintyjiä naapurimaista Pohjois-Suomeen.

Oulun kaupungin osuutta Arctic Pulsessa koordinoi BusinessOulu. Hankekumppaneina ovat Norbottensmusiken Ruotsissa sekä Kultur i Troms ja Rytmisk Kompetansenettverk i Nord Norjassa.

Euroopan aluekehitysrahaston Interreg Pohjoinen -ohjelman rahoittama Arctic Pulse kestää 2019–2021.

Lue lisää Arctic Pulsen verkkosivuilta.

Mieskuoro Huutajat