Oulun kaupunki peruu toistaiseksi tapahtumat koronaviruksen vuoksi. Lue korona-tiedotteet

Tapahtumat

< Takaisin

Työ elämään

Aika: ti 21.1.2020 09:00 - 15:30
Paikka: Oulun teatteri, Kaarlenväylä 2

Jo kymmenennen kerran järjestettävä Työ elämään on nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma, joka järjestetään Oulun teatterilla tiistaina 21.1.2020 klo 9–15.30.

Nuoret saavat Työ elämään -tapahtumassa tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. Nuori pääsee jutustelemaan työnantajien kanssa ja tutustumaan eri alojen ammattilaisiin. 

Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden opettaa oppilaille ja opiskelijoille työelämätietoutta ja yrityskasvatusta sekä tuoda tutuksi eri ammatteja. Opettajat saavat itse myös tietoa eri työnantajista ja ammateista sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden kävijöiden kanssa. Työ elämään -tapahtuma soveltuu erityisen hyvin kaikille nuorten kanssa ohjaustyötä tekeville. 

Työnantajille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytointiin ja toisten työnantajien tapaamiseen.

Mukaan on jo ilmoittautunut suuri joukko työnantajia:
Adecco, Arina, Attendo, Bauhaus, Buutti, Hesburger, Homemap, Ideko, Kahvila Poiju, Lidl, Monetra, ODL – Varma Startti, Omapaja, Prime Sales Oy, Rainmaker, RTK-palvelu, Sanoma Digital, Sector Alarm, Sihti, Valmlas ja Värväämö.

Tapahtuman sisältö 

Ammattikirjasto
Ammattikirjastossa voi tutustua eri ammatteihin. Lainakirjat ovat eri ammatteja edustavia ihmisiä, joiden kanssa kävijät pääsevät keskustelemaan työnteon arjesta sekä poluista, joiden kautta ammattiin voi päästä.

Urakahvila
Urakahvilassa kävijät saavat kahvi- tai teekupposen lisäksi neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaan ja eri koulutusmahdollisuuksiin, opintojen suunnitteluun, kesätyönhakuun, työhakemuksen tekemiseen tai vaikkapa ulkomailla työskentelyyn.

Kesätyötreffit
Kesätyötreffeillä kävijät pääsevät keskustelemaan työnantajien kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Paikalla on useita työnantajia kertomassa kesätyöpaikoista.

Lisäksi kesätyötreffeillä kerrotaan Oulun kaupungin tarjoamasta kesätyösetelistä ja Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikoista.

Tietoiskut
Tietoiskut tuovat esille erilaisia näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen sekä yrittäjyyteen liittyen. 

Työnäytökset
Työ elämään -tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia oppilaitosten työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytöksistä kävijät näkevät, kuinka ammattiin opiskellaan ja työskennellään.


Tervetuloa Työ elämään -tapahtumaan!

Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.


Lisätietoja:
Sari Moilanen, projektikoordinaattori, p. 044 703 8301, sari.moilanen(at)ouka.fi

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä BusinessOulun työllisyyspalvelut, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun seudun ammattiopisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ja Ammattiopisto Luovi.

Jakolinkki