Tapahtumat

< Takaisin

The Last Bell – to leave or to stay

Aika: 27.1. - 16.2.2020

The Last Bell vie katsojan matkalle Koillis-Armenian maaseudulle Sarigyughn kylään. Miika O. Koskelan ensimmäinen soolonäyttely debytoi kesällä 2019 Hollannissa, ja nyt valokuvaaja tuo potrettisarjan entiseen kotikaupunkiinsa Ouluun.

“Sarigyugh on korkeiden vuorten ja vehreiden peltojen ympäröimä 1300 asukkaan maalaisyhteisö. Luonnonkauneuden lisäksi pikkukylä tarjoaa asukkailleen vähän. Lähteäkö vaiko jäädä on kysymys, johon jokaisen on vastattava.”

Luonnonvalossa kuvatut lavastamattomat potretit antavat kasvot yhteisölle, joka on murroksessa. Neuvostohallinnon romahtaminen jätti kylään valtatyhjiön. Kolhoosit purettiin, kulttuurikeskus ryöstettiin ja jalkapallokenttä jäi kasvamaan horsmaa.

“Toisin kuin meillä, armenialaisella maaseudulla on paljon lapsia ja nuoria. Sarigyughn kylään on viime vuosina perustettu uusia pienyrityksiä, jalkapallojoukkueita, kuoroja ja näytelmäkerhoja. Silti valtaosa nuorista etsii tulevaisuuttaan kaupungeista. Minua kiinnostaa, miksi toiset jäävät kun toiset lähtevät.”

Viidentoista henkilökuvan sarja on tuotettu yhteistyössä Project Sari -säätiön kanssa, ja hankkeen on rahoittanut Helsinki Capital Partners -varainhoitoyhtiön kulttuurialoite #HCPSPIRIT. Oulun näyttelyn on tuottanut Marjut Väihkönen.

Näyttelyavajaisissa 27.1. klo 18–19 valokuvaaja kertoo kuvien henkilöhahmoista, potrettiprojektin synnystä ja kokemuksistaan Armeniassa.

Jakolinkki