Oulun kaupungin tapahtumat

< Takaisin

Elves at the Airport – suomalais-islantilainen sarjakuvayhteistyö

Aika: 22.11. - 10.12.2019
Paikka: Pääkirjasto, ala-aulan vitriini, Pääkirjasto, Kaarlenväylä 3

Näyttely esittelee neljän islantilaisen ja neljän suomalaisen sarjakuvantekijän yhteistuotoksia. Sarjakuvateokset toteutettiin Elves at the Airport -sarjakuvatyöpajassa, joka pidettiin Helsingissä Sarjakuvakeskuksella ja Loukko Alakulttuurikeskuksella 9.–12.9.2019. Teokset luotiin taiteilijapareina, joissa oli jokaisessa yksi suomalainen ja yksi islantilainen tekijä. Sarjakuvat ammentavat inspiraationsa islantilaisesta ja suomalaisesta kansantarustosta, tuoden niitä moderniin aikaan sekä sekoitellen niistä uusia kansantaruja.

Näyttelyn taiteilijat ovat Annika K., Broci, Edda Katrín, Elísabet Rún, Einar Valur Másson, Miila Westin, Netta Lehtola ja Vedís Huldudóttir

Työpajaa ovat olleet järjestämässä ja ohjaamassa toimittaja Atla Hrafney, sarjakuvataiteilija Apila Pepita Miettinen ja folkloristi Jere Poikela.

Työpaja sai Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston apurahaa sekä Hiveworks Comicsin sponsoritukea. Työpaja toteutettiin yhteistyössä Kalevalaisten Naisten Liiton ja Suomen Sarjakuvaseuran kanssa.

Sarjakuvista pidetään näyttely myös Islannissa sekä julkaistaan painettu antologia keväällä 2020.

Jakolinkki