Mukaan torialueen kehittämiseen

Oululaisilla on mahdollisuus vaikuttaa monin tavoin kauppatorin tulevaisuuteen vuoden 2016 aikana. Jo loppuvuodesta 2015 julkistettiin opiskelija-arkkitehtikilpailun tulokset ja kilpailutyöt asetettiin kaikkien oululaisten nähtäville. Kaupunkilaisilla oli mahdollisuus äänestää töistä omaa suosikkiaan.

Oulun kauppatorin kyselyn tulokset valmistuneet

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut kysyi kaupunkilaisten, päättäjien sekä yrittäjien näkemyksiä Oulu kauppatorin tulevaisuudesta. Kyselyssä kartoitettiin torin nykytilaa, eri ryhmien kehittämistoiveita ja mahdollista alueelle rakentamista. Kyselyyn saapui kuntalaisilta 506, yrittäjiltä 20 ja päättäjiltä 14 vastausta.

Kyselyn tulokset Oulun kauppatorista (pdf)

Tiistaina 9.2.2016 järjestettiin kaupunginteatterilla tilaisuus kauppatorin kehittämisestä.


Tulevia tilaisuuksia ja kyselyjä

  • Tori Pitch myöhemmin keväällä. Tilaisuuteen toivotaan n. 5 minuutin mittaisia puheenvuoroja torista ja torin tulevaisuudesta.

Menneitä tilaisuuksia ja kyselyjä

  • Avoin äänestys parhaasta opiskelijakilpailutyöstä 17.12.–17.1.2016.
  • Arkkitehtiopiskelijoiden tekemät kilpailutyöt nähtävillä kuukauden ajan vuodenvaihteessa 2015-2016 Ympäristötalolla osoitteessa Solistinkatu 2.
  • Kysely kaupunkilaisille torialueen tulevaisuudesta ja kehittämisvisioista 1.2.–28.2.2016. Yrittäjille ja päättäjille järjestetään erilliset kyselyt aiheesta.
  • Oulun raadissa keskustellaan tiistaina 9.2. kello 18-20 kaupunginteatterin lämpiössä aiheesta 'Mitä tapahtuu toripolliisille ja keskustan puistoille?'. Tilaisuutta voi myös seurata suorana nettilähetyksenä osoitteessa www.ouka.fi/live