E-lasku

Henkilöasiakkaat

Oulun kaupunki tarjoaa mahdollisuuden kuluttajan e-laskuun. Asiakkaiden toivotaan tekevän e-laskusopimukset kaikkiin Oulun kaupungin lähettämiin laskuihin. E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen kun on tehnyt e-laskusopimuksen omassa verkkopankissaan.

E-lasku on kätevä, vaivaton, turvallinen ja nopea. Kuluttaja saa e-laskun käyttöönsä nopeasti ja itse laskun maksu tapahtuu muutamalla napin painalluksella. E-laskuasiakkaan ei tarvitse itse näppäillä tilinumeroita eikä laskun viitenumeroa, tietojen hyväksyntä riittää. Näppäilyvirheitä ei tule ja paperilaskuista pääsee eroon. Laskut pysyvät tallessa sähköisessä arkistossa. Kaupunki toimittaa laskut turvallisesti pankkien verkkopalveluun ja laskut voi maksaa missä ja milloin vain kunhan on yhteys Internetiin. Oulun kaupungin lähettämä e-lasku näkyy verkkopankissa paperilaskun näköisenä normaalina laskuna.

Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Valitsemalla laskunaiheeksi Oulun kaupunki, E-laskut saat jatkossa verkkopankkiisi seuraavat kaupungin lähettämät laskut

Sivistys- ja kulttuuripalvelut: varhaiskasvatus (päivähoito), aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta, konservatorio, taidekoulu, Oulu Opisto, ylioppilastutkinto, Luuppi, kirjasto, Oulun Sinfonia, Oulun Musiikkikeskus sekä kuntalaisvaikuttaminen ja yhteistyö

 • Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut: maavuokrat, hulevesi, kaivuuluvat, joukkoliikenne, kadut ja liikenne, kaavoitus sekä maa ja mittaus
 • Rakennusvalvonta: rakentamisen luvat
 • Hyvinvointipalvelut: vuokrat
 • Oulu-Koillismaan palo- ja pelastuslaitos: ensihoito, pelastustoiminta
 • Oulun Seudun Ympäristötoimi: ympäristönsuojelu, ympäristöterveydenhuolto, eläinlääkintähuolto
 • Oulun Digi -liikelaitos
 • Oulun Infra -liikelaitos
 • Oulun Tilapalvelut -liikelaitos
 • Oulun Vesi -liikelaitos (ei vesilaskutus)

Lisäksi Oulun kaupungilla on edelleen voimassa seuraavat henkilöasiakkaiden e-laskunaiheet:

 • Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen maksut
 • Oulun kaupunki Tilapalvelut vuokrat
 • Oulun kaupunki Tilavuokrat Y- ja Y-palvelut
 • Oulun kaupunki VESILASKUTUS

Lisää ohjeita e-laskun käyttöönottoon saa omasta verkkopankista ja pankin asiakaspalvelusta.

 

Yritysasiakkaat

Oulun kaupunki käyttää yritysten verkkolaskutuksessa TIEKE:n verkkolaskuosoitteiston automaattista päivitystä. Automaattisen verkkolaskuosoitteen päivityspalvelu päivittää verkkolaskuosoitteet aina juridisen asiakkaan y-tunnuksen mukaan (sopimusosapuoli, toimitusasiakas). Yritysasiakkaiden tulee itse ylläpitää y-tunnuksella olevia verkkolaskuosoitteita verkkolaskuosoitteistossa https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html.

Oulun kaupungin laskuilla käytettävät yritysten postiosoitteet tulevat automaattipäivityksen mukana YTJ:n rekisteristä, joten yritysten tulisi päivittää tarvittaessa myös YTJ:n postiosoitteet.

Vuoden 2021 alussa Oulun kaupungin myyntilaskutuksessa otetaan käyttöön verkkolaskulain mukainen 3.0 formaatti, jonka jälkeen kaupungin laskut täyttävät Verohallinnon ohjeen mukaiset laskunvaatimukset arvonlisäverotuksessa. Lisäksi laskuille saadaan tilausnumero, sopimusnumero tai työmaatieto, jos asiakas on ilmoittanut kyseisen tiedon.

Oulun Veden vesilaskutuksessa ei ole käytössä automaattista verkkolaskuosoitteen päivitystä vaan yritysasiakkaat ilmoittavat laskutustiedot sähköpostitse vesilaskutus.oulunvesi(at)ouka.fi.

Katso myös: Verkkolasku Oulun kaupungille

Vastuullinen taho: Konsernihallinto, talousryhmä (Teija Lehtosaari)