E-lasku

Oulun kaupunki tarjoaa mahdollisuuden kuluttajan e-laskuun. Asiakkaiden toivotaan tekevän e-laskusopimukset kaikkiin Oulun kaupungin lähettämiin laskuihin.

E-lasku on sähköinen lasku, jonka asiakas saa suoraan omaan verkkopankkiinsa sen jälkeen kun on tehnyt e-laskusopimuksen omassa verkkopankissaan.

E-lasku on kätevä, vaivaton, turvallinen ja nopea. Kuluttaja saa e-laskun käyttöönsä nopeasti ja itse laskun maksu tapahtuu muutamalla napin painalluksella. E-laskuasiakkaan ei tarvitse itse näppäillä tilinumeroita eikä laskun viitenumeroa, tietojen hyväksyntä riittää. Näppäilyvirheitä ei tule ja paperilaskuista pääsee eroon. Laskut pysyvät tallessa sähköisessä arkistossa.

Kaupunki toimittaa laskut turvallisesti pankkien verkkopalveluun ja laskut voi maksaa missä ja milloin vain kunhan on yhteys Internetiin. Oulun kaupungin lähettämä e-lasku näkyy verkkopankissa paperilaskun näköisenä normaalina laskuna.

Mikäli teette voimassa olevalle suoramaksusopimukselle e-laskusopimuksen, muistattehan myös päättää suoramaksusopimuksen pankkinne asiakaspalvelussa.

Ohjeita e-laskun käyttöönottoon saa omasta verkkopankista ja pankin asiakaspalvelusta.

 

Yritysasiakkaat

Yritysasiakkaille Oulun kaupunki tarjoaa verkkolaskua. Jotta verkkolaskupalvelun saa käyttöönsä, tulee olla yhteydessä laskuttavaan yksikköön tai paakayttaja.proelaskutus(at)ouka.fi. Laskuttavan yksikön yhteystiedot löytyvät esimerkiksi viimeisimmästä laskusta.

Katso myös: Verkkolasku Oulun kaupungille

Vastuullinen taho: Konsernihallinto, talousryhmä (Teija Lehtosaari)