Laskutusohje - Asiointi ja neuvonta - Oulun kaupunki

Laskutusohje Laskutusohje

Oulun kaupunki (y-tunnus 0187690-1, VAT-tunnus FI01876901) ottaa vastaan vain verkkolaskuja (KH:n päätös 24.5.2010 §35). 

Mikäli Teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja laskutusjärjestelmästänne, voitte toimittaa laskuja sähköisesti Toimittajaportaalin kautta (kts. kohta 2). Toimittajaportaali vaatii y-tunnuksen.

Kaupunki ottaa vastaan paperilaskuja vain tietyissä tapauksissa, muutoin laskut tulee toimittaa verkkolaskuina.
 
 
Huom! Eri hallintokuntien/liikelaitosten laskuja ei saa yhdistää samalle laskulle. Laskuilla tulee olla viitteenä aina tilaajan antamat tiedot kuten esim. tilausnumero ja laskun tarkastajan nimi. Älkää lähettäkö esimerkiksi sopimuksia, kutsuja, esitteitä tai mainoksia laskutusosoitteisiin, vaan toimittakaa ne tilaajan toimitusosoitteisiin.
 
Huomioikaa, että laskutusosoitteeseen ei saa lähettää pelkkiä liitteitä ilman laskua, vaan ne pitää lähettää tilaajan ilmoittamaan erilliseen toimitusosoitteeseen.
 
Oulun kaupungin ostolaskut ja ostoreskontra hoidetaan talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Monetra Oy:ssä.

Ostolaskuihin liittyvissä asioissa ottakaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen ouka.ostoreskontra@monetra.fi tai soittamalla ostoreskontran palvelunumeroon
044 703 0770.

1. Verkkolaskutustiedot
 
Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Välittäjän tunnus: BAWCFI22

2. Laskun lähetys toimittajaportaalin kautta
 
Mikäli yrityksellänne ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskuja, tarjoamme käyttöönne Baswaren ylläpitämän Toimittajaportaalin. Selainpohjaisen Toimittajaportaalin kautta voitte toimittaa laskut verkkolaskuina meille veloituksetta ja vaivattomasti. 
Voitte rekisteröityä uudeksi toimittajaksi Toimittajaportaaliin osoitteessa http://bsp.basware.com
Valitkaa hallintokunta tai liikelaitos, jota laskutatte.

3. Laskutusosoite muodostetaan näin:
 
Oulun kaupunki (pakollinen)
Hallintokunnan tai liikelaitoksen nimi (pakollinen) 
Hallintokunnan mahdollinen tarkenne (esim. Oulu-Opisto)
Hallintokunnan/liikelaitoksen sarjanumero (pakollinen)
PL 861
00019 SSC 
 
 
Laskutusosoite tulee näkyä laskulla vastaanottajakentässä sekä verkkolaskuilla että paperilaskuilla. Hallintokuntakohtaiset osoitteet löytyvät laskutusosoitteet-sivulta. Mikäli tarkennetta ei pystytä kirjoittamaan laskutusosoitteeseen, tulee sen näkyä jossakin muussa kohdassa laskulla.
 
Yllä olevaan osoitteeseen saa postittaa vain laskuja tai maksukehotuksia. Muu postitettava materiaali (esim. esitteet, hinnastot) tulee lähettää toimitusosoitteisiin.

Oulun kaupungin laskutusohje ja laskutusosoitteet pdf-muodossa