OuluCard-järjestelmä

OuluCard-järjestelmä on reaaliaikainen lippujen ja maksujen perimistä hoitava tietojärjestelmä. Lippujen ja maksujen lisäksi järjestelmän avulla toteutetaan erilaisia korttiin tai asiakasryhmiin liitettyjä oikeuksia ja rajoituksia. Suosittu palvelu on työnantajan tukemat liikuntaliput, joissa työnantaja maksaa osan lippujen hinnasta.

 

Henkilötietojen rekisteröinti

Asiakkaat ja kortit rekisteröidään järjestelmään kaupungin palvelupisteissä. Rekisteröinnin voi tehdä nimettömänä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi rekisteröityä henkilöasiakkaaksi täyttämällä ja palauttamalla palvelupisteestä saamansa lomakkeen. Henkilöasiakkaan edut ovat paremmat kuin rekisteröimättömän asiakkaan. Mm. kortin hukatessaan henkilöasiakas saa käyttämättömät liput uudelleen käyttöönsä pelkästään uuden kortin hinnalla. Nimettömän asiakkaan lippuja ei voida palauttaa. Henkilötiedot vaaditaan, kun käytetään henkilökohtaisia etuuksia tai lippuja. Näitä ovat esimerkiksi liikuntaseteleillä maksaminen ja kausikortit.

Rekisteröintilomake (pdf)
Käyttöehdot (pdf)
Tietosuojaseloste (pdf)

 

Käyttäjämäärät

Järjestelmä palvelee 30 000 - 40 000 asiakasta. Vuosittainen tapahtumien määrä on noin 800 000.

 

Uudet palvelut

Palveluvalikoimaa laajennetaan jatkuvasti. Uusista palveluista tiedotetaan näillä sivuilla ja paikallisissa tiedotusvälineissä.

Näillä sivuilla kuvattujen käyttötarkoitusten lisäksi järjestelmä on käyttökelpoinen erilaisissa laskutustapahtumissa, joissa veloitusperuste syntyy sähköisen lipun tai tuotteen hankinta- tai käyttöhetkellä. Järjestelmässä on kymmeniä tuhansia asiakkaita, joten se tarjoaa mahdollisuuden palvella suurta osaa oululaisista.

Järjestelmä on rakenteeltaan sellainen, että myös teknologinen laajentaminen on mahdollista. Esimerkiksi älypuhelimien käyttö kortin sijasta on mahdollista tulevaisuudessa.

Järjestelmän laajennuksista vastaa pääkäyttäjä:

ICT-pääsuunnittelija
Jussi Keskinarkaus
p. 044 7031717
etunimi.sukunimi@ouka.fi
 

Kaupunkikortin historia

Oulun kaupunki otti ensimmäisen kaupunkikortin käyttöön vuonna 2000. Vuonna 2004 korttia vaihdettiin, jotta palveluvalikoimaan saatiin myös joukkoliikenne. Tällä kortilla oli sekä etä- että kontaktiluku samalla kortilla. Eri palveluntarjoajien järjestelmäpäivitysten jälkeen saatiin vuoden 2011 alussa käyttöön pelkkään etälukutekniikkaan (Mifare DESFire) perustuva älykortti. Vuonna 2015 kortiksi tuli kansallinen Waltti-matkakortti. Waltti toimii muidenkin suomalaisten kaupunkien joukkoliikenteessä.

Korttien taustalla nykyisin oleva tietojärjestelmä mahdollistaa palvelutarjonnan joustavan laajentamisen.