In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

OuluCard-järjestelmä OuluCard-järjestelmä

OuluCard-järjestelmä on reaaliaikainen lippujen ja maksujen perimistä hoitava tietojärjestelmä. Lippujen ja maksujen lisäksi järjestelmän avulla on mahdollista toteuttaa erilaisia korttiin tai asiakasryhmiin liitettyjä oikeuksia ja rajoituksia, esimerkiksi oikeutta työnantajan tukemien liikuntalippujen ostoon.

Asiakkaat ja kortit rekisteröidään järjestelmään kaupungin palvelupisteissä. Rekisteröinnin voi tehdä nimettömänä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi rekisteröityä henkilöasiakkaaksi täyttämällä ja palauttamalla palvelupisteestä saamansa lomakkeen. Henkilöasiakkaan edut ovat paremmat kuin rekisteröimättömän asiakkaan. Mm. kortin hukatessaan henkilöasiakas saa käyttämättömät liput uudelleen käyttöönsä pelkästään uuden kortin hinnalla. Nimettömän asiakkaan lippuja ei voida palauttaa.

Rekisteröintilomake (pdf)
Käyttöehdot
(pdf)
Rekisteriseloste
(pdf)

 

Käyttäjämäärät

Järjestelmässä on 50 000 asiakasta. Vuosittainen maksu- ja käyttötapahtumien määrä on noin 700 000.

 

Uudet palvelut

Palveluvalikoimaa laajennetaan lähivuosina. Uusista palveluista tiedotetaan näillä sivuilla ja paikallisissa tiedotusvälineissä.

Näillä sivuilla kuvattujen käyttötarkoitusten lisäksi järjestelmä on käyttökelpoinen myös erilaisissa laskutustapahtumissa, joissa veloitusperuste syntyy sähköisen lipun tai tuotteen hankinta- tai käyttöhetkellä. Järjestelmä on lähinnä Oulun kaupungin sisäisessä käytössä, mutta korttikanta huomioon ottaen se on käyttökelpoinen myös muussa käytössä.

Järjestelmä on suunniteltu rakenteeltaan sellaiseksi, että myös teknologinen laajentaminen on mahdollista. Esimerkiksi NFC-puhelimien käyttö kortin sijasta on mahdollista tulevaisuudessa.

Järjestelmän laajennuksista vastaa pääkäyttäjä:

suunnittelija
Jussi Keskinarkaus
p. 044 7031717
etunimi.sukunimi@ouka.fi
 

Kaupunkikortin historia

Oulun kaupunki otti ensimmäisen kaupunkikortin käyttöön vuonna 2000. Vuonna 2004 korttia vaihdettiin, jotta palveluvalikoimaan saatiin myös joukkoliikenne. Tällä kortilla oli sekä etä- että kontaktiluku samalla kortilla. Eri palveluntarjoajien järjestelmäpäivitysten jälkeen saatiin vuoden 2011 alussa käyttöön pelkkään etälukutekniikkaan (Mifare DESFire) perustuva älykortti. Vuonna 2015 kortiksi tuli kansallinen Waltti-matkakortti. Waltti toimii aikanaan muidenkin kaupunkien joukkoliikenteessä.

Korttien taustalla oleva tietojärjestelmä mahdollistaa laajemman palvelutarjonnan.