Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Kuntalaiset kutsutaan työpajaan osallistumaan Tahkokankaan asemakaavan suunnitteluun

Kuntalaisille järjestetään työpaja Tahkokankaan asemakaavasta torstaina 22.11. klo 17.00‒19.30 Hiirihaukkatalolla Kaukovainion koulun ruokalassa, osoitteessa Hiirihaukantie 4. Työpajan aluksi on kahvitarjoilu.

Tilaisuudessa esitellään edellisen työpajan 19.4.2018 tulokset sekä suunnittelun lähtökohtia. Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy esittelee alustavia maankäyttövaihtoehtoja nimeltään ”Bastille” ja ”Raitit”. Niitä vertaillaan ja kehitellään ryhmätöinä. Vaihtoehdot tulevat jatkossa nähtäville asemakaavan valmisteluaineistona mielipiteitä varten. Jatkotyön pohjaksi valittava vaihtoehto työstetään kaavaehdotukseksi keväällä 2019, ja asemakaavan on tavoitteena tulla voimaan vuoden 2019 aikana.

Suunnittelualueena on Hiirosen kaupunginosan korttelin 1 tontti nro 3, Tahkokankaanpuiston puistoalue sekä Hiirosen kaupunginosan asemakaavoittamatonta aluetta. Asemakaavahankkeen yhteydessä tehdään selvityksiä sekä suunnitellaan katuja, liikennettä, ympäristöä sekä vesi- ja energiahuoltoa.

Tahkokankaan alueella toimivat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Tahkokankaan palvelukeskus sekä Leinonpuiston koulun Pihlajakummun toimipiste. Sairaanhoitopiiri ja kaupunki ovat vaihtaneet keskenään tontteja Tahkokankaalla, Hietasaaressa ja Peltolassa. Tahkokankaan palvelukeskuksen toiminnot siirtyvät tulevaisuudessa muualle, joten aluetta suunnitellaan uuteen käyttöön yleiskaavan mukaan tiiviiksi pientalo- sekä kerrostalovaltaiseksi asuinalueeksi palveluineen ja työpaikkoineen. Alue rakennetaan vaiheittain ja sen arvioitu rakentamisaika on 2020‒2030.

Tahkokankaan kaavahankkeen sivut

 

 

 

 

 

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset