Avustukset ja lainat


Korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia myönnetään valtion talousarviossa päätettävän määrärahan puitteissa.

Korjausavustusten käsittely on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle (ARA). Avustuksia myönnetään iäkkään ja vammaisen henkilön asuntojen korjauksiin sekä taloyhtiöille hissin rakentamiseen ja esteettömyyden parantamiseen. 

Oulun kaupunki myöntää omaa hissiavustusta valtionavustuksen lisäksi. Avustusta myönnetään enintään 20 prosenttia kustannuksista määrärahan puitteissa. 

Korjausavustuksilla on jatkuva hakuaika. 

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa.

Lisätietoa:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)

Ajankohtaista

< Takaisin

Miten selviydyn kotona ikääntyneenä, tule kuulemaan mahdollisuuksista 27.11.

Seminaari pidetään keskiviikkona 27.11.2019 klo 17-19, Oamkin Kontinkankaan kampuksen Louhi-rakennuksessa osoitteessa Kiviharjuntie 4.

Miten voin varautua omaan ikääntymiseeni? Miten selviydyn kotona ikääntyneenä? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia ikääntyvien asumisen ennakoinnin ja varautumisen seminaarissa. Seminaarin aiheina ovat ikääntyneiden asumisratkaisut, korjausavustukset, esteettömyyden parantaminen, muutostöiden lupa-asiat, teknologia arjen tukena sekä hissien rakentaminen vanhaan kerrostaloon. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ikääntymiseen ja ikääntyvien asumiseen liittyen. Asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa. Seminaari järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin, Oulun ammattikorkeakoulun, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn, Koneen sekä Kiinteistöliitto Pohjois-Suomen kanssa.

Seminaarin päätteeksi on mahdollista tutustua Oamkin Mahdollistavaan Kotiin sekä PSOASin Välkkylän hissiprojektiin (Ylioppilaantie 8). Mahdollistavassa kodissa on esillä älykkäitä ratkaisuja tuettuun kotona asumiseen ja palveluasumiseen kehittävä HIPPA - Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hanke.

ARAn asiantuntijat ovat lisäksi tavattavissa avustuksiin liittyvissä asioissa kauppakeskus Valkeassa torstaina 28.11. klo 9-12.

Seminaarissa on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen seminaariin Miten selviydyn kotona ikääntyneenä 27.11.

Jakolinkki

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde
    cell 044 703 2618 asumisen asiantuntija
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Linkki ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmaan

 

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset