Hietasaaren siirtolapuutarha

Hietasaaren siirtolapuutarhan alueella järjestetään haku siirtolapuutarhapalstojen jakamiseksi. Haku on tarkoitettu yksityishenkilöille. Hakemuksessa vähintään yhden hakijan tulee olla kirjoilla Oulussa.

Hakijan tulee hakemuksessaan esittää palstamökin rakentamiseksi uskottava rahoitussuunnitelma ja rakentamiseen tarvittava resurssi. Palstat arvotaan niiden hakijoiden joukosta, joilla on olemassa rahoitus palstan ja siirtolapuutarhamökin rakentamiseksi.

Mökin rakentamisen kustannukseksi arvioidaan 40 000 euroa. Lisäksi palstan saaja osallistuu muiden palstalaisten kanssa siirtolapuutarhan muuhun rakentamiseen, muun muassa yhdistyksen käyttöön tulevan yhteistalon rakentamiseen. Vuokratun palstan voi siirtää eteenpäin vain vuokranantajan luvalla. Palstaa ei voi siis kiinnittää lainan vakuudeksi, mikä hakijan on syytä ottaa huomioon hakemusta tehdessään.

Palstat ovat haettavina 6.4.2020 - 16.8.2020 välisenä aikana. Jaettavana on 23 palstaa. Hakea ei voi tiettyä palstaa, vaan palstat arvotaan hakukelpoisten hakemusten kesken.

Hietasaaren siirtolapuutarhahaun hakulomake

 

Ote asemakaavasta Vaaskiventieltä

 

Palstojen vuokraaminen ja rakentaminen

Kun palstat on arvottu, palstan saaneet perustavat Hietasaareen siirtolapuutarhayhdistyksen, joka järjestäytyy itsenäisesti. Yhdistyksen tulee suunnitella alueelle yhteistalo sekä alueen ympäristön toteuttaminen. Siirtolapuutarhan alue vuokrataan yhdistykselle sen jälkeen, kun rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt alueen käyttösuunnitelman.

Asemakaavan mukaan palstamökin kerrosala on enintään 40 kerrosneliömetriä. Yksittäinen palsta on noin 300 neliömetrin suuruinen.

Kaupunki laatii alueella palstoitussuunnitelman, joka julkaistaan tällä sivulla toukokuun 2020 aikana. Palstojen rakentamistapaohjeet tulevat tällöin myös julkisiksi.

Havainnekuva Hietasaaren siirtolapuutarhapalstoista

 

Linkki yhdyskuntalautakunnan päätökseen siirtolapuutarhapalstojen hakemisesta ja vuokraamisesta.

Palstojen hakemisesta ei järjestetä yleisötilaisuutta. Alla olevat henkilöt vastaavat mieleen tulleisiin kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Lisätietoja:

palstahaku ja palstojen vuokraus: tontti-insinööri Simo Tuppurainen, puh. 040 630 9515 / simo.tuppurainen@ouka.fi

asemakaava: kaavoitusarkkitehti Topias Yli-Vakkuri, puh. 040 844 5409 / topias.yli-vakkuri@ouka.fi

rakentamistapaohjeet: kaavoitusarkkitehdin sijainen Jonna Koivuranta, puh. 040 661 6330 / jonna.koivuranta@ouka.fi

Havainnekuva siirtolapuutarhapalstoista