In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kansainvälisyyskurssit Kansainvälisyyskurssit

Haukiputaan lukion Kansainvälisyyskurssi keväällä 1996

Kansainvälisyyskurssin teemoina olivat laivaston historia (Venäjän laivasto täytti 300 vuotta), Kronstadtin ja Pietarin historia, englanti, venäjä, fysiikka ja taidekasvatus ja vapaaehtoinen liikunta. Lukiossamme pidetään matkapäiväkirjaa, johon osanottajat (opettajat ja oppilaat) saavat merkitä muistiin kokemuksiaan ja elämyksiään. Tässä muutamia otoksia kirjasta:

 

Nimimerkki "EIM": Onpa hienoa olla Kronstadtissa. Huomasin sen Sashan saunassa. Tänään kävimme Popovin, radion keksijän museossa. Radio keksittiin Kronstadtissa hieman ennen kuin Marconi haki patentin omalle keksinnölleen. Tämä on historiallinen totuus. Se kerrottiin meille museossa. Museossa oli myös vanhoja televisioita. Yhdessä oli yhden tuuman kuvaruutu. Radion keksimisestä alkoi sitten tietoliikennetekniikan kehitys. Merkittävä paikka.

Nimimerkki "Adam": I had a good time (kello). I met many interesting people. On this tip I learnt to smoke and things about Russia. I had a good time and can't think of what else to say. GO AUSTRALIA! KANGAROOS RULE!

Nimimerkki "Terhi ja Minna":Edelliseltä Kronstadtin reissulta saamamme ystävä Natasha toimi meillä oppaana Pietarissa. Ajoimme metrolla ympäri Pietaria, jännä kokemus. Voitonpäivä (9.5) sotki hieman aikataulua ja esim. vierailu risteilijä "Auroralla" jäi lyhyeksi. Monissa paikoissa opas kertoi asioista liian yksityiskohtaisesti eikä porukka oikein jaksanut kuunnella. Hauskaa on ollut ja majoituspaikka oli ihan kiva, melkein parempi kuin osasi odottaa. Kaiken kaikkiaan ihana reissu.

Nimimerkki "Mari": Keskiviikkona, kun meidät kutsuttiin Sashan saunaan, miehet siirtyivät hikoilemaan sata-asteiseen saunaan ja me naiset, Pirkko ja minä, kutsuttiin yllättäen venäläiseen aerobiciin. Ei tarvittu venäjän taitoa, koska "body language is international". Aerobic oli hieman erilaista kuin Suomessa: osa oli eräänlaista "keppivoimistelua". Tosi mahtavaa. Saimme jopa kehuja ohjaajaltamme. Voimme suositella.

 

Kokonaisuutena reissu on ollut onnistunut. Pieniä epämukavuuksia on ollut, mutta ei niitä kannata muistella. Päiväreissut Pietariin (2 kpl) oli tosi IN. Sattui aurinkoiset päivätkin. Kävelykilometreja kertyi runsaasti. Balettiesitys oli ykkönen.

Nimimerkki "TSO": Eilen (9.5) oli raskas päivä Pietarissa. Huipentumana oli baletti. Tällä kertaa näimme "Vetsher baleta" ("Baletti-ilta). Oli kaunista. Kuitenkin ehkä kokonainen, juonellinen baletti sittenkin olisi parempi. Opettajat kävivät metroajelulla. Keijo Jupilla tosin oli hieno puvuntakki jäädä tungoksessa oven väliin. Tänään on vuorossa Popovin - radion keksijän museo - lounaan jälkeen sitten Suomeen. Tänä vuonna teemana oli mm. fysiikka. Raahasimme kannettavan tietokoneen ystävyyskouluumme 423 ja lehtori Esko Immonen piti demonstraation koulun fysiikan ja kemian opettajille Empirica-mittausjärjestelmän käytöstä opetuksessa.

Nimimerkki "Johannes": Kävimme tiistaina Pietarissa ostoksilla ja kattelemassa mm. Eremitaashia. Pietari oli aika kaksijakoinen paikka: historialliset höpötykset oli ihan siistejä, mutta muuten kaupungista jäi vähän sekava kuva. Bileitä on pidetty ja huomenna pitäisi lähteä balettiin. Meillä on ollut hauskaa ja huonekin on ... no on se vielä jonkinlaisessa kunnossa. Me voitettiin salibandymatsi aika selkeästi ja venäläiset sai meiltä opetuksen, miten sitä pelataan. Korismatsista ei sen sijaan kannata puhua...

Nimimerkki "O ja K": O:n ja K:n lista Venäjästä tulevia sukupolvia varten.
IN: görberit, vaihtolavallinen, Daa, Daa, ei vois vähempää kiinnostaa, Carolls, lepo, Ladat, vessat
OUT: grillmaster trip, tulliselvityskaavakkeet, museot, maalatut puistonpenkit, karaoke, aamunousut.