In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kronstadt 2006 Kronstadt 2006

Lukuvuoden 2005 – 2006 kansainvälisyyskurssi suuntautui 2.5. – 8.5.2006 Haukiputaan venäläiseen ystävyyskaupunkiin Kronstadtiin. Matkalla oli mukana 16 opiskelijaa ja valvojina Tomi Jokivirta ja Timo Soini. Kurssin teemana oli tänä vuonna Itämeri ja sen kaksi saarta Hailuoto ja Kotlin. Kurssilaiset kokoontuivat jo vuoden 2005 lokakuun alussa Hailuotoon, jossa tutustuttiin sikäläiseen luontoon ja esiteltiin alustavia kurssitöitä Perämeren luonnosta. Hailuodossa oli mukana yksi opettaja ja kaksi opiskelijaa Kronstadtista.

Toukokuun alussa kurssilaiset matkasivat Pietariin, jossa luonnontieteellisten museoiden lisäksi tutustuttiin Pietarin historialliseen keskustaan, joka kuuluu UNESCO:n maailman-perintökohteisiin. Kronstadtin ystävyyskoulussa 423 kurssilaiset esittelivät töitään ja tutustuivat saaren nuoriin ja luontoon sekä saivat tietoja Venäjän ja Kronstadtin ympäris-tönsuojelusta ja ihmisten asenteista siihen. Tulomatkalla tutkittiin Viipuria ruotsalais-suomalais-venäläisenä rajakaupunkina.

Luulen, että matka avarsi monella tapaa opiskelijoiden näkemystä naapurimaastamme ja lujitti suhteita Haukiputaan ja Kronstadtin koulujen välillä. Matkan konkreettisena tuloksena julkaistaan videofilmi syksyllä 2006. Sen kuvasi Kiiminkijokiopiston edustaja Mika Kainua. Hän myös editoi filmin. Haluan kiittää kaikkia kurssilaisia sekä lehtori Tomi Jokivirtaa aktiivisesta toiminnasta kurssin läpiviemiseksi. Lisäksi on kiitettävä Opetushallitusta taloudellisesta avustuksesta.

Timo Soini