Ajankohtaista

< Takaisin

Hartaansillan suunnittelukilpailun kilpailijatyöryhmät on valittu

Oulun kaupunki järjestää yhdessä RILin kanssa Hartaansillan insinööritaitokilpailun Hartaanselänrannan aluetta yhdistävästä kevyen liikenteen sillasta.

Kaupungin tulevista aluerakentamiskohteista yksi on Toppilansalmen suun molemmin puolin sijaitseva Hartaanselänranta, johon on tavoitteena rakentaa lähivuosien aikana koti noin 2000 asukkaalle. Hartaanselänrannan alueelle tulee sijoittumaan Oulun Asuntomessut 2025.

Siltakilpailun tavoitteena on löytää Hartaansillan rakentamisen ehdotukseksi omaleimainen ja tunnistettava ratkaisu, joka tukee Hartaanselänrannan identiteettiä laadukkaasti ja toteuttamis-kelpoisesti. Hartaansilta on siltapaikkaluokaltaan I-luokan siltapaikka, joka on esteettisyydeltään erityisen merkittävä maisemallisesti ja kaupunkikuvallisesti.

Kilpailu on järjestetty ilmoittautumiskutsukilpailuna, johon saapui yhdeksän hakukriteerit täyttävää ilmoittautumishakemusta 16.3.2021 mennessä. Hakemukset arvioi yhdyskuntajohtajan asettama palkintolautakunta, joka valitsi yksimielisesti kilpailuun viisi työryhmää (aakkosjärjestyksessä):

-Insinööritoimisto Pontek Oy

-Insinööritoimisto Ponvia Oy

-Ramboll Finland Oy

-Sitowise Oy

-WSP Finland Oy

Kilpailuaika on 7.4.-30.9.2021 ja kilpailun tulokset julkistetaan 12.11.2021.

Ilmavalokuva Hartaansillan sijainnista. Kuva: Martu Väisänen

 

Lisätietoja:
Eini Vasu, puh 0447032402, eini.vasu@ouka.fi
Kilpailusihteeri, messuarkkitehti Oulun asuntomessut 2025
Hartaanselänrannan verkkosivut https://www.ouka.fi/hartaanselanranta

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset