Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Siivouspäivä 28.8. – ohjeet ja turvallisuus

Oulun Siivouspäivää eli kirpputoritapahtumaa vietetään jälleen lauantaina 28.8.2021. Oululaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä myyntipisteensä ilman erillistä lupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille, kunhan noudattavat Oulun kaupungin ohjeita.

Alueasioissa muutoksia ja turvallisuus on huomioitava

Åströminpuisto on suljettuna peruskorjauksen ajan ja Mannenkadulla on käynnissä katusaneeraus. Åströminpuiston lähettyvillä olevaan Ainolanpuistoon pääsee ainoastaan pyörällä tai jalan. Ainolanpuiston pyörätiet ovat tällä hetkellä korvaavia kevyenliikenteen väyliä, joten niille ei voi laittaa myyntipöytiä. Siivouspäivän yhteyshenkilö ja Oulun Infran ympäristöpalvelut ehdottavat autolla kirppistelemään tuleville paikaksi esim. Mannerheiminpuistoa jonka lähikaduille pääsee purkamaan tavarat autosta.

Turvallisuus on edelleen tärkeää. Koronan johdosta on huomioitava riittävät turvavälit. Maskin käyttö on erittäin suositeltavaa. Kirppisvastaaville huomio: ota käsidesi ja mahdollisuuksien mukaan myös digitaaliset maksuvälineet käyttöön.

Siivouspäivän ohjeet

1. Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta www.siivouspaiva.com sivustolla -> kohdassa Ilmoita tapahtuma

2. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä-/tuolirakenteita.

3. Autolla ei saa ajaa puistoon, eikä muille nurmialueille.

4. Puihin ei saa ripustaa mitään.

5. Myyntipaikkoja ei saa pystyttää parkkipaikoille, Rotuaarille, Kauppatorille eikä Åströminpuistoon.

6. Valitse myyntipaikka, johon voit helposti pyytää luvan – esimerkiksi lähikaupan piha.

7. Kerro suunnittelemastasi myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa. Infoa naapureita ja kysy lupa taloyhtiöltä.

8. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Valitse myyntipaikka joka ei haittaa ketään.

9. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.

 

Kiitos siististä yhteistyöstä!

Siivouspäivä Oulu

Siivouspäivä

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset