Ajankohtaista

< Takaisin

Insinööritoimisto Pontek Oy:n kilpailutyö Siivenkantama voitti Hartaansillan suunnittelukilpailun

Oulun kaupunki on järjestänyt yhdessä RILin kanssa Hartaansillan insinööritaitokilpailun Hartaanselänrannan aluetta yhdistävästä kevyen liikenteen sillasta. Kilpailu järjestettiin ilmoittautumiskutsukilpailuna, ja kilpailuun valittiin Insinööritoimisto Pontek Oy, Insinööritoimisto Ponvia Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy ja WSP Finland Oy. Kilpailuehdotuksia saapui kahdeksan kappaletta. Palkintolautakunta arvioi kilpailutyöt, ja voittajatyö sekä kaksi kunniamainintaa julkaistiin ympäristötalolla järjestetyssä tilaisuudessa 18.11.2021. Tilaisuus lähetettiin suorana kaupungin YouTube-kanavalla.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa tärkeimpinä ominaisuuksina tarkasteltiin sillan soveltuvuutta paikkaan ja kaupunkikuvaan, ehdotuksen kykyä luoda ja vahvistaa Hartaanselänrannan identiteettiä sekä sillan teknistaloudellista toteuttamiskelpoisuutta. Kilpailun voittajaksi valittiin tuomariston yksimielisellä päätöksellä insinööritoimisto Pontek Oy:n laatima kilpailutyö nimeltään Siivenkantama. Siivenkantama on kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle.

Havainnekuva Siivenkantamasta yömaisemassa

Hartaansillan kilpailun voittajatyöksi valittu Siivenkantama. Kuva: Insinööritoimisto Pontek Oy

Tuomariston mielestä Siivenkantama on ehdotuksista parhaiten paikkaan sopiva ja täyttää parhaiten kilpailukriteerit. Ratkaisu omaa maamerkkiluonteen ja on myös uniikki, siro, elegantti sekä teknisesti innovatiivinen ja toteuttamiskelpoinen. Suunnittelutyön erityisinä vahvuuksina pidettiin myös sen luomia mahdollisuuksia asukkaiden kohtaamiselle, molempiin päihin toteutettua ympäristösuunnittelua ja valaistusratkaisuja.

Lisäksi kilpailussa myönnettiin kaksi kunniamainintaa WSP Finland Oy:n kilpailutyölle Seilinki ja Sitowise Oy:n kilpailutyölle Mainingit. Mainingin kunniamaininta annettiin rohkeasta ja innovatiivisesta puumateriaalin käytöstä. Seilingin kunniamaininta annettiin puolestaan sirosta ja elegantista kilpailuehdotuksesta.

Kilpailutyöt ovat nähtävillä Hartaanselänrannan verkkosivuilla. Voittajatyö sekä kunniamaininnan saajat esitellään myös tarkemmin Ympäristötalon ala-aulaan tulostetuilla suunnitteluplansseilla. Tavoitteena on, että sillan budjetointi sisällytetään kaupungin vuoden 2022 talousarvioon.

 

Lisätietoja:

Eini Vasu, puh 0447032402, eini.vasu@ouka.fi

Kilpailusihteeri, messuarkkitehti Oulun asuntomessut 2025

Hartaanselänrannan verkkosivut: https://www.ouka.fi/hartaanselanranta

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset