Ajankohtaista

< Takaisin

Kirkkokadun ja Isokadun kaksisuuntaistaminen välillä Heinäpää – Keskusta

Isokadun liikenne välillä Puistokatu – Saaristonkatu ja Kirkkokadun liikenne välillä Puistokatu – Albertinkatu muuttuu kaksisuuntaiseksi toukokuussa. Tarvittavat liikenteenohjausta koskevat muutokset tehdään toukokuun alussa ja muutokset otetaan käyttöön yhdellä kertaa muutospäivää edeltävänä yönä. Katujen rakenteita ei muutoksessa jouduta muuttamaan. Katujen varrella olevat pysäköintipaikkamäärät pysyvät nykyisellään. Tehtävä kaksisuuntaistamisen muutos on pysyvä järjestely.

Nykytilanteessa Kirkkokatu ja Isokatu välillä Puistokatu – Saaristonkatu ovat yksisuuntaisia katuja, joissa Isokatua ajetaan keskustan suuntaan ja Kirkkokatua keskustasta poispäin. Keskusta-alueen läpi johtavien katujen luonne on muuttunut kävelykatualueiden katkaistessa katuosuudet. Nykyisin kadut ovat asuntoalueen sisäisi katuja ja sen vuoksi niillä ei ole tarvetta toimia yksisuuntaisena katuparina.

Kirkkokatu peruskorjataan tulevina vuosina nyt kaksisuuntaistettavalta osuudelta. Rakentamisen aikaisten liikennejärjestelyiden vuoksi on tarpeen muuttaa jo tässä vaiheessa koko katuosuus välillä Puistokatu – Albertinkatu kaksisuuntaiseksi. Tulevana kesänä käynnistyy peruskorjauksen ensimmäinen vaihe toukokuun puolivälissä välillä Heinätorinkatu – Sepänkatu. Muilta osin Kirkkokatu peruskorjataan tulevina vuosina vaiheittain. Työmaan kohdalla liikenne rajoitetaan peruskorjauksen aikana, ainoastaan huoltoliikenne ja tonteille suuntautuva liikenne sallitaan.

Autoilijoille kaksisuuntaistaminen näkyy kaistajärjestelyinä, liikennevalomuutoksina, liittymämuutoksina ja liikennemerkkimuutoksina. Molemmat kaksisuuntaistettavat kadut ovat asuntoalueen sisäisiä katuja ja sen vuoksi ne palvelevat paremmin alueen käyttäjiä kaksisuuntaisina. Kaksisuuntaistamisella turvataan sujuva pääsy kadun varressa oleville kiinteistöille ja lisäksi luodaan laajemmat edellytykset keskustan kävely- ja pyöräilylle sekä parannetaan keskustan savutettavuutta. Kaksisuuntaistaminen selkeyttää keskustan liikennettä ja kiinteistöille päästään nykyistä johdonmukaisemmin. Samalla molempien katujen etuajo-oikeussuhteita muutetaan Puistokadun ja Albertinkadun välillä olevien katuliittymien osalta niin, että liittymät muuttuvat tasa-arvoisiksi.

Kartta Kirkkokadun ja Isokadun kaksisuuntaistamisesta (pdf)

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

>> Vastaa kyselyyn keskustan ajonopeuksista

Yleisten alueiden käyttöluvat
verkkoasiointipalvelu - ohje

>> Siirry asiointipalveluun

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Reittiopas
 

Lyhytosoitteet tälle sivulle 
www.ouka.fi/kadut 

www.ouka.fi/liikenne