Puolivälinkangas

Puolivälinkankaan kaupunginosa sijoittuu n. 3,5 km Oulun keskustasta. Puolivälinkangas on oululainen esimerkki 1960-luvulla rakennetuista metsälähiöistä. Sille ovat ominaisia laajat viheralueet sekä monipuoliset asunnot ja rakennustyypit. Puolivälinkangas on osa modernia rakennusperintöä, jonka suunnittelussa ja täydennysrakentamisessa tulee huomioida alueen ominaispiirteet.

Alueelle on aloitettu asemakaavan muutos (kaavatunnus 564-2284). Suunnittelualue sijoittuu Puolivälinkankaan keskuksen pohjoispuolelle asuinkerrostalojen korttelialueelle Menninkäisentie 3:n. Suunnittelualueella olevat kerrostalot puretaan tulevaisuudessa ja tilalle suunnitellaan uusia asuinkerrostaloja sekä uudistetaan pysäköintijärjestelyitä. Tavoitteena on kiinteistöjä uudistamalla kohentaa Puolivälinkankaan ilmettä tehostaen tonttien maankäyttöä. 

Linkki: Projektikortti - Puolivälinkangas

Puolivälinkankaan ideasuunnitelmat

Menninkäisentien 3:n on laadittu neljä vaihtoehtoista ideasuunnitelmaa. Suunnitelmien tarkoituksena on antaa ideoita alueen kehittämiseen asemakaava pohjaksi. Ideasuunnitelmat ovat asukkaiden nähtävillä Puolivälinkankaan Metsolan Galleriassa 13.9.-2.10.2017 välisen ajan. Osoite: Metsolan Kartano, Mielikintie 8, 90550 Oulu (A-rappu, toinen kerros, käynti pääovesta) Metsolan Galleria on avoinna joka päivä klo 8.00 – 16.00. Vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaiset on keskiviikkona 13.9.2017 Metsolan Galleriassa klo 17. Tervetuloa!

 

  Yleissuunnitelma Näkymäkuvat Näkymäkuvat Alueleikkaukset Rakeisuus

Arkkitehtitoimisto Laatio Oy  
”Puolivälinkankaan kortteli 44”  (pdf)

           

Linja Arkkitehdit Oy
"Pesä" - planssit (pdf)

           

Serum arkkitehdit Oy
"AT-AT" - planssit (pdf)

           

Uki arkkitehdit Oy
"Siimes" - planssit (pdf)

 

Kerro mielipiteesi, minkä suunnitelman pohjalta olisi paras kehittää Menninkäisentien aluetta

Ideasuunnitelmista voi kertoa oman mielipiteensä, mikä vaihtoehdoista voisi olla paras lähtökohta alueen kehittämiselle ja mitä muuta tulisi huomioida alueen suunnittelussa. Kyselyyn on mahdollista vastata näyttelyn aikana niin sähköisesti verkkosivuilla kuin paperillakin näyttelytilassa olevaan palautelaatikkoon. Kysely on auki 13.9.-2.10.2017 välisen ajan.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut,
kaavoitus

Käyntiosoite
Solistinkatu 2, Oulu

Postiosoite
Kirjaamo, PL 71
90015 Oulun kaupunki

Yhteystiedot
Kaavoitusarkkitehti
Eini Vasu
044 703 2402 

Sähköposti
eini.vasu@ouka.fi