Äänitteiden digitointi - Kirjasto - Oulun kaupunki

Äänitteiden digitointi

Äänitteiden digitointityöasema on pääkirjaston musiikkiosastolla. Asiakas voi digitoida omatoimisesti C-kasetteja ja vinyylilevyjä CD-levylle. Halutessaan voi operaation tehdä myös toiseen suuntaan eli siirtää cd:ltä materiaalin C-kasetille.

Käyttö

Äänitedigitointilaitteiden käyttö on maksutonta. Käyttöoikeudet on asiakkailla, joilla on lainausoikeus Oulun kaupungikirjastossa. Laitteet ovat käytettävissä ma-pe klo 10-20 ja lauantaisin klo 10-16 (kesäaikaan 10-15) sekä aattopäivinä klo 10-17.

Digitointi tapahtuu reaaliaikaisesti eli aikaa tulee varata ainakin sen verran kuin äänitteen kuunteluun kuluu.

Laitteet

Äänitteiden digitointia varten musiikkiosastolla on C-kasetti-CD-tallenninlaite, levysoitin ja kuulokkeet. Levysoitin soittaa 33 ja 45 kierroksen vinyylilevyjä mutta ei 78 kierroksen savikiekkoja.

Tallentamiseen tarvitaan tallentava CD-levy (CD-R- tai CD-RW). Asiakas voi tuoda levyn mukanaan tai ostaa musiikkiosastolta.

Aika ja varaukset

Äänitedigitoinnin voi varata kahdeksi tunniksi kerrallaan. Pidennettyä aikavarausta voi tiedustella musiikkiosaston henkilökunnalta.

Ajanvaraus tehdään Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Varauksen voi tehdä myös kirjastossa. Asiakkaalla voi olla voimassa enintään 3 varausta.

-------

Diakuvien ja filmin digitointi

VHS-videokasettien digitointi