OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Lainausautomaateille uusia palveluita

Vuoden vaihteessa Oulun kaupunginkirjaston lainausautomaatit päivitetään. Päivityksen jälkeen useassa kirjastossa automaateilla näet omat lainasi, maksusi sekä voimassa ja noudettavissa olevat varauksesi. Voit myös uusia lainasi. Automaattien käyttöön tarvitset jatkossa kirjastokorttisi lisäksi PIN-koodin, jota käytetään jo muun muassa OUTI-verkkokirjastossa, omatoimikirjastoissa ja eKirjaston palveluissa. Lainoja palautettaessa kirjastokorttia tai PIN-koodia ei tarvita.

PIN-koodin voit pyytää kirjastossa käydessäsi asiakaspalvelusta. Saat PIN-koodin myös OUTI-verkkokirjaston Unohditko PIN-koodisi -linkin avulla asiakastietoihisi kirjattuun sähköpostiosoitteeseen. Voit vaihtaa PIN-koodin OUTI-verkkokirjastossa omissa tiedoissa. Ilman PIN-koodia lainaaminen onnistuu jatkossakin kirjaston asiakaspalvelussa.

PIN-koodin käyttöönotto parantaa kirjastokortin tietoturvaa ja vaikeuttaa kadonneen kortin väärinkäyttöä. Asiakkaan nimi- tai yhteystietoja ei näytetä lainausautomaateilla. Automaateilla ei voi perua varauksia, maksaa maksuja tai tehdä muutoksia omiin tietoihin.

Lainausautomaattien PIN-koodikirjautumisen tarvitsevia uusia toimintoja on pilotoitu maaliskuusta 2019 alkaen Kellon, Kaakkurin ja Maikkulan kirjastoissa ja se on otettu käyttöön myös jo Haukiputaan ja Karjasillan kirjastoissa.

Lainausautomaateilla on mahdollista käyttää vuoden vaihteen jälkeen mobiilikirjastokorttia, jonka voit aktivoida OUTI-verkkokirjastossa oman tilisi Kirjastokortit-välilehdellä. Aktivoinnin jälkeen älypuhelimesi toimii kirjastokorttinasi kirjaston automaateilla.

Lainaaminen ja omien tietojen katselu automaateilla onnistuu myös QR-koodin avulla. Kun luet lainausautomaatin näytöltä QR-koodin älypuhelimellasi QR-koodin lukuohjelmalla, ensimmäisellä kerralla koodi ohjaa sinut kirjautumissivulle. Kirjautumistiedot jäävät puhelimesi muistiin ja jatkossa voit käyttää lainausautomaatteja kyseisellä laitteella lukemalla QR-koodin automaatin näytöltä.

Lisätietoja saat omasta lähikirjastostasi.

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube