OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Oulun kaupunginkirjaston syksy

Oulun kaupunginkirjaston kesätauolla olleet palvelut palaavat jälleen ilahduttamaan kirjastojen asiakkaita.

Muutamassa kaupungin kirjastossa syksy on tuonut mukanaan uudet aukioloajat 12. elokuuta alkaen. Kaakkurin ja Myllyojan kirjastot ovat jatkossa perjantaisin auki kello 10–17. Yli-Iin ja Ylikiimingin kirjastoissa henkilökunta on paikalla maanantaina ja tiistaina kello 12–19 sekä torstaina ja perjantaina kello 9–15. muina päivinä kirjastoja voi käyttää omatoimisesti kello 7–21. Hiukkavaaran kirjastoon pääsee omatoimisesti myös sunnuntaisin klo 8.30–18.15. Kirjastoautojen syksyn aikataulut tulevat voimaan viikkoa myöhemmin eli 19. elokuuta.

Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastosta tai kirjaston verkkosivuilta. Omatoimikirjastoissa voi vierailla myös asiakaspalveluaikojen ulkopuolella.

Kirjastojen satutuokiot ja lukupiirit aloittavat toimintansa elo-syyskuun aikana. Satutuokioita on 14 kirjastossa eri puolilla kaupunkia. Kaikille avoimet ja ilmaiset satutuokiot kestävät noin 20 minuuttia.

Lukukoirat palaavat pääkirjastoon sekä Koskelan, Maikkulan ja Myllyojan kirjastoihin elokuun aikana Niille pääsevät lukemaan kouluikäiset lapset. Lukukoirien lisäksi erikseen ilmoitettuina päivinä paikalla voi olla myös muita lukulemmikkejä, kuten kissoja. Myös Karjasillan ja Kaukovainion kirjaston muskarit jatkuvat syyskaudella.

Aikuisten lukupiireissä keskustellaan kirjallisuudesta pääkirjaston lisäksi 11 kirjastossa ja myös verkkolukupiirissä. Tiedot syksyn aikana käsiteltävistä kirjoista löytyvät kirjaston verkkosivuilta.

Syksyllä on monissa kirjastoissa mielenkiintoisia yleisötapahtumia. Tällä viikolla pääkirjaston valtaavat tiistaista sunnuntaihin Huutomerkki ry:n Muusajuhlat  ja torstaina 15.8. Oulun Taiteiden Yö.

Maanantaina 26.8. hallituksen kirjastokiertue saapuu Ouluun. Pääministeri Antti Rinteen hallitus kiertää kesän aikana eri puolilla maata keskustelemassa hallitusohjelmasta suomalaisten kanssa. Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari tapaavat oululaisia pääkirjastossa kello 17.

Kirjastojen syksyn ohjelmassa on kirjailijatapaamisia keskiviikkoisin, erilaisia näyttelyitä, runoiltoja, teematapahtumia ja paljon muita kohtaamisia.

Kirjastossa on tarjolla myös asianajajapäivystystä  ja digineuvontaa kaikille kansalaisille helpottamaan arkea.

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja palveluista löytyvät kaupunginkirjaston verkkosivuilta

OUTI-verkkokirjasto

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube