OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjaston uutisia

< Takaisin

Tulossa syksyllä 2020: Digiverstas!

Digiverstaassa pääset tutustumaan uuteen teknologiaan kirjaston digitalkkareiden opastuksella ja toteuttamaan itseäsi erilaisin välinein. Digiverstas rakennetaan pääkirjaston lehtisalin yhteyteen ja se otetaan käyttöön syksyllä 2020.

3D-tulostimella voit valmistaa fyysisiä esineitä digitaalisista mallitiedostoista. Valmiita malleja löytyy esimerkiksi osoitteesta www.thingiverse.com. Käytettävät tulostusmateriaalit ovat myrkyttömiä ja biohajoavia.

Valokuvien, negatiivien ja diojen skannaaminen ammattilaistason laadulla onnistuu mediatyöasemalla. Käytössä on myös Wacom Cintiq Pro 24 -piirtonäyttö.

Vinyylileikkurin avulla voit luoda uniikkeja tarroja ja kangaspainatuksia. Tarramateriaali soveltuu tasaisille pinnoille, kuten ikkunoihin tai läppärin koristeeksi. Lämpöprässillä painat lämmönsiirtokalvolle luomasi kuvan tai tekstin esimerkiksi t-paitaan tai kangaskassiin.

Oculus Go VR-laseilla onnistut kurkistamaan virtuaalimaailmaan. Voit hypätä vuoristoradalle, katsella videoita tai vaikkapa pelata virtuaalitodellisuudessa.

Jakolinkki

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube