Elämäkertoja ja historiikkeja - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Elämäkertoja ja bändihistoriikkeja
 

Yngwie Malmsteen: Voittamaton

Yngwien omaelämäkerta, joka valmistui nopeasti vastaamaan Tengnerin kirjaan. Raju nuoruus ja ylilyönnit ovat mukana tässäkin, mutta näkökulma on puhtaasti tähden itsensä - ja usein aivan toinen kuin entisten bändikaverien kertoma. Teksti on luettavuudeltaan erinomaista. 

Saatavuus

 

 

Anders Tengner: Yngwie J. Malmsteen : såsom i himmelen, så ock på jorden

Okej-lehden Anders Tengner oli ennen Yngwien luottotoimittaja. Tähän kirjaan hän haastatteli kitaravirtuoosin läheisiä ja bändikavereita. Kirjan Yngwie on särmikäs ja impulsiivinen, rajojaan hakeva perfektionisti. Malmsteen ei halunnut osallistua tämän elämäkerran tekoon vaan kokosi pikavauhtia oman versionsa, Relentlessin.

Saatavuus

 

 
Daryl Easlea: Let's get started : the rise and rise of the Black Eyed Peas

Black Eyed Peas ‑yhtye toi hip hopiin vauhdikkaita hittejä, positiivisuutta ja tukun hienoja lavanimiä. Englantilainen levykauppias, DJ ja historioitsija kertoo kalifornialaisyhteeen tarinan sen jäsenten kasvuvuosista vuoden 2003 Elephunk-albumin läpimurtoon ja 2010-luvulle.

Saatavuus

 

 
Viktoria Mullova: From Russia to love

Viktoria Mullova voitti kaksi arvostettua viulukilpailua 1980-luvun alussa. "Kulakkien" jälkeläisenä hän oli valtaa pitävien epäsuosiossa Neuvostoliitossa. Solistiura näytti tyrehtyvän. V. 1983 hän loikkasi länteen suomalaisen toimittajan avustuksella. Muutto vapautti ja uudisti hänet muusikkona ja ihmisenä.

Saatavuus

 

Jools Holland: Barefaced lies & boogie-woogie boasts

Musiikkishow-isäntä Holland on Britannian suosituimpia tv-kasvoja. Nuorena hän soitti Squeeze-yhtyeessä, joka kohosi USA:ssa stadiontasolle. Holland kuitenkin jätti yhtyeen omaan musiikkinsa ja tv-uran hyväksi. Sanavalmis "Mr. Foulmouth" aiheutti monesti tuottajille jännitystä suorapuheisuudessaan.

Saatavuus

 

David Bret: Trailblazers

Trailblazers on kolmen ennenaikaisesti kuolleen muusikon elämäkerta.  Gram Parsons (1946-73), Nick Drake (1948-74) ja Jeff Buckley (1966-97) olivat ainutlaatuisia musiikintekijöitä. Yhteistä heille oli epävakaa lapsuus ja haavoittuvuus julkisuudessa.  Bret kuitenkin kumoaa väitteet näiden muusikkojen itsetuhoisuudesta.

Saatavuus

 

David Sheppard: On some faraway beach

Brian Eno on kokeilevan popmusiikin keskeinen hahmo. Hän kasvoi ujosta ja eristäytyvästä postivirkamiehen pojasta "ambientin keksijäksi" ja popin visionääriksi. Enon minimalistinen ja abstrakti tyyli jakaa mielipiteitä, mutta yhteistyö huippuartistien kanssa sekä hänen elokuvamusiikkinsa ovat olleet menestyksekkäitä.

Saatavuus

 

Neil Peart: Traveling music - the soundtrack of my life and times

Ruhsin rumpali Neil Peart kuuntelee musiikkisuosikkejaan Frank Sinatrasta Radioheadiin pitkällä automatkallaan USA:n kaakkoisosissa. Samalla hän kertoo omaa musiikillista vaellustaan Ontarion maaseudulta 1970-luvun alun Lontoon kautta Kanadan menestyneimpään rockyhtyeeseen.

Saatavuus

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, joulukuu 2013