Kirjallisuus - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjallisuus


Kirjaston kokoelman painopisteitä ovat kotimainen kaunokirjallisuus, laadukas käännöskirjallisuus ja klassikkokirjallisuus. Suomenkielisiä kirjoja ja äänikirjoja hankitaan kirjastoon mahdollisimman kattavasti eri aiheista ja eri kirjailijoilta. Suomalaisesta kirjallisuudesta hankitaan myös vieraille kielille käännettyjä versioita.

Omakustanteita hankintaan erityisesti paikallisten eli oululaisten ja pohjoispohjalaisten kirjoittajien teoksia. Suomenruotsalaista kirjallisuutta hankitaan jonkin verran. Vieraskielistä kirjallisuutta hankitaan pääasiassa englanniksi, mutta myös muilla eurooppalaisilla kielillä, kuten ruotsiksi, saksaksi, venäjäksi ja ranskaksi.

Tietokirjallisuus

Tietokirjoista kirjastoon hankitaan yleistajuisia ja ajankohtaisia teoksia, joiden sisältö on merkittävää. Suomenkielistä tietokirjallisuutta hankitaan mahdollisimman laajasti eri aloilta.

Vieraskielistä tietokirjallisuutta hankitaan erityisesti sellaisilta aloilta, joilla on vain vähän suomenkielistä kirjallisuutta. Vieraskielinen tietokirjallisuus on tavallisesti englanninkielistä.