OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjastopalveluiden rajoitusten purkaminen

 

Tätä sivua päivitetään uuden tiedon perusteella ja suunnitelmien vahvistuessa.

 

Hallitus linjasi neuvottelussaan 3.–4. toukokuuta toimintasuunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi sekä viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Kirjastopalveluiden osalta tämä tarkoittaa sitä, että kirjoja ja muuta aineistoa saa taas lainata. Kirjastojen yleisiä tiloja ei kuitenkaan oteta käyttöön ennen 1.6., ja tilojen käyttöä tullaan rajoittamaan myös avaamisen jälkeen.

Kirjastokäynnit tehdään pika-asiointina itsepalveluna. Kirjastojen asiakastiloja rajataan. Kirjastoihin ei voi jäädä oleskelemaan eikä esimerkiksi etsimään kirjoja ja muuta aineistoa hyllyistä, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia. Pika-asiointi on jo nyt käytössä pääkirjaston lisäksi Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa. Pika-asioinnin yhteydessä huolehditaan sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuudesta turvavälejä ja kirjaston tilassa olevia ohjeita noudattamalla.

Kirjat ja muun haluamansa aineiston saa lainaan tekemällä varauksen. Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi. Kirjastosta voi pyytää apua kirjojen ja muun aineiston valintaan ja etsimiseen ottamalla yhteyttä verkkotietopalveluun.

Kirjastoissa ei toistaiseksi tehdä uusia kirjastokortteja, kaukolainatilauksia tai varauksia. Kirjastomaksuja ei oteta vastaan, maksut voi maksaa OUTI-verkkokirjastossa verkkomaksuna.

Aukioloajat 11.–17.5.
Pääkirjasto: ma–pe klo 11–17
Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot: ma–pe klo 13–17.

Aukioloajat 18.–31.5.
Pääkirjasto: ma–pe klo 10–20
Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastot: ma–to 12–19 ja pe 10–17
Kaakkurin ja Myllyojan kirjastot: ma–ti klo 13–19 ja ke–pe klo 11–17
Kaijonharjun, Karjasillan, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Koskelan, Maikkulan, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran ja Ylikiimingin kirjastot: ma–ti klo 15–19, ke-pe klo 11-15
Aseman kirjasto: ke klo 11–15

Hiukkavaaran kirjasto on suljettu toistaiseksi. Varaukset, joiden noutopaikaksi on merkitty Hiukkavaaran kirjasto, voi noutaa Myllyojan kirjastosta.

Jäälin kirjasto on suljettu lattiaremontin vuoksi ainakin kesäkuun loppuun saakka. Varaukset, joiden noutopaikaksi on merkitty Jäälin kirjasto, voi noutaa Kiimingin kirjastosta. Jäälin kirjastosta tehtyjen lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät ovat aikaisintaan 15.7.

Yli-Iin kirjaston lattiaremontti kestää ainakin heinäkuun loppuun, minkä jälkeen kirjasto aukeaa omatoimisena. Yli-Iin kirjastossa olevat varaukset voi noutaa kirjastoauto Akselista toimii Yli-Iin kirjaston pihalta ke 20. ja 27.5. klo 11-15 ja to 28.5. klo 15-19. Kirjastoautoon voi jättää myös palautuksia. Tulevista järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Yli-Iin kirjastosta tehtyjen lainojen eräpäivät ja varausten noutopäivät ovat aikaisintaan 17.8. 

Kirjastoautot eivät aja. Kirjastoautoista noudettavat varaukset voi noutaa pääkirjastosta.

Helatorstain aattona 20.5. kaikki kirjastot sulkeutuvat klo 17 mennessä, helatorstaina 21.5. kaikki kirjastot ovat kiinni.

Lainojen eräpäivät on siirretty ja ne ovat aikaisintaan 8.6. Varausten viimeiset noutopäivät ovat aikaisintaan 1.6. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi. Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu neuvoo numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa info.kirjasto@ouka.fi.

Otamme vastaan palautetta Oulun kaupungin sähköisen palautekanavan kautta osoitteessa https://www.ouka.fi/palaute sekä OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa https://outi.finna.fi.

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube