OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Kirjastopalvelut talvella 2020-2021

 

Koronakriisi vaikuttaa kirjastopalveluihin. Tätä sivua päivitetään uuden tiedon perusteella ja suunnitelmien vahvistuessa.

 

Oulu on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen – uusia suosituksia voimaan

Koronarajoitukset Oulussa jatkuvat 1.2.2021 saakka

 

Toivomme asiakkaidemme noudattavan yleisiä suosituksia että turvallinen kirjastojen käyttö olisi mahdollista.

Oulun kaupungin kirjastot palvelevat 1.12.2020 - 1.2.2021 rajoitetusti. Avoinna oleviin kirjastoihin rajataan asiointialue. Kirjastojen asiakasmäärää rajoitetaan: pääkirjastossa voi olla kerrallaan 30 asiakasta, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa 20 asiakasta ja muissa kirjastoissa 5-10 asiakasta.

Ripeät kirjastokäynnit ovat toivottavia. Kirjastokäyntien yhteydessä tulee noudattaa hygieniaohjeita ja pitää riittävät turvavälit henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Kirjaston henkilökunta käyttää maskeja ja visiirejä turvallisuusohjeita noudattaen.

Kirjastot ovat avoinna nykyisillä asiakaspalvelun aukioloajoilla. Omatoimikäyttö ei ole mahdollista. Aseman, Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin ja Puolivälinkankaan kirjastot ovat kiinni, nämä kirjastot sijaitsevat monitoimitalojen yhteydessä eikä niillä ole omaa sisäänkäyntiä. Aseman kirjastossa noudettavissa olevat varaukset siirretään noudettavaksi Haukiputaan kirjastosta, Hiukkavaaran varaukset Myllyojan kirjastosta, Jäälin varaukset Kiimingin kirjastosta, Kastellin varaukset Karjasillan kirjastosta ja Puolivälinkankaan varaukset Tuiran kirjastosta. Varaukset ovat uusissa noutopaikoissa viimeistään torstaina 3.12. Myös Oulun uimahallin Kirjakaappi on suljettu. Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta ja OUTI-verkkokirjastosta. Palautuksia voi jättää myös pääkirjaston sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastojen palautusluukkuihin.

Avoinna olevissa kirjastoissa on käytössä pika-asiointi itsepalveluna. Kirjastoista voi noutaa varauksia ja niihin voi jättää palautuksia. Aineistoa voi varata noudettavaksi OUTI-verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon verkkotietopalvelun kautta. Verkkokirjaston käyttöön tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi. Kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan eikä etsimään aineistoa hyllystä, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia. Rajatuilla asiointialueilla on esillä uutuuskirjoja, pikalainoja, jouluaineistoa ja nopeasti lainattavaa aineistoa. Kontaktit kirjaston henkilökunnan ja asiakkaiden välillä pyritään pitämään lyhyinä. Kirjastoautoista on mahdollista hakea varauksia ja niihin voi jättää palautuksia, autoissa ei voi etsiä aineistoa hyllystä. 

Lainojen eräpäivät siirretään ja ne ovat aikaisintaan 11.1.2021 lukuun ottamatta myöhässä olevia lainoja. Lainoja voi uusia kymmenen kertaa. Ennen 30.11. aamua noudettavissa olleiden varausten viimeiset noutopäivät pysyvät ennallaan. 30.11. ja sen jälkeen kiinnijäävien varausten viimeiset noutopäivät siirretään viikolle 3/2021. Omia lainoja voi selata ja uusia sekä varauksia selata ja hallinnoida OUTI-verkkokirjastossa.

Kirjaston asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä myös puhelimitse, sähköpostitse ja OUTI-verkkokirjaston chatin kautta. Kirjaston tietopalveluun voi ottaa yhteyttä myös verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla. Pitkiä asiakaspalvelutilanteita kirjastoissa tulee välttää. Kirjastomaksut tulee ensisijaisesti maksaa OUTI-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Kirjastoissa otetaan vastaan vain korttimaksuja. Kirjastoasiointi estyy kun maksuja on kertynyt 12 euroa tai enemmän.

Asiakkaiden tekemät varaukset kirjastojen tiloihin ja laitteisiin perutaan 1.12. alkaen. Kirjastoihin jätetään asiakaskoneita noin 15 minuutin pituista, välttämätöntä pikakäyttöä varten. Kirjaston tapahtumat perutaan tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin etätapahtumia lukuun ottamatta. Myös ulkopuolisten käyttäjien varaukset kirjaston tiloihin perutaan. Kirjastojen laitteita puhdistetaan säännöllisesti. Laitteiden käyttöä voidaan rajoittaa jos puhdistusta ei voida tehdä riittävän usein.

Kirjaston tapahtumat perutaan tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin etätapahtumia lukuun ottamatta. Myös ulkopuolisten käyttäjien varaukset kirjaston tiloihin perutaan. 

Kokoelmasta poistetun aineiston myynti ja lahjoitusten vastaanotto lopetetaan toistaiseksi.

Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu neuvoo numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa info.kirjasto@ouka.fi sekä OUTI-verkkokirjaston chatissa.

Otamme vastaan palautetta Oulun kaupungin sähköisen palautekanavan kautta osoitteessa https://www.ouka.fi/palaute sekä OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa https://outi.finna.fi.

Facebook Instagram Oulun kaupunginkirjasto Instagram Vinkkaamo Instagram Kirjastogram Twitter YouTube