Laulaja-lauluntekijät - Kirjasto - Oulun kaupunki

Laulaja-lauluntekijät Laulaja-lauluntekijät

Myös jazzin sisällä elää populaarimusiikin singer-songwriter -perinne. Henkilökohtainen, kappaleiden lyriikat keskiöön nostava musiikki on helposti lähestyttävää ja puhuttelevaa.

Joni Mitchell

Uransa folkmusiikin parissa aloittanut legendaarinen laulaja-lauluntekijä lisäsi musiikkiinsa jazzsävyjä 70-luvun edetessä. Tämä sopikin hyvin omalaatuisista soinnuista ja kitaravirityksistään kuuluisan artistin tyyliin. Yleisö oli aluksi hämillään muutoksesta, mutta myöhemmin Mitchellin "sinisen kauden" levyt ovat saaneet klassikkostatuksen. Albumeilla kuullaan tunnettujen jazzmuusikoiden soittoa, mukana ovat olleet mm. Jaco Pastorius, Wayne Shorter ja Larry Carlton. Mitchell myös levytti albumin yhteistyössä Charles Mingusin kanssa tämän viimeisinä elinkuukausina, sen nimeksi tuli simppelisti "Mingus".

Kokeile jos pidät näistä: Kate Bush, Björk, Feist, Cat Power, Fiona Apple

Saatavuus

   

Patricia Barber

Patricia Barberin musiikin tunnelma on moderni, urbaani ja yökerhomainen. Silti kappaleet ovat usein popmaisen helposti lähestyttäviä. Kevyen musiikin laulaja-lauluntekijä -perinteeseen hänet liittävät myös sanoitukset, jotka ovat poikkeuksellisen monimutkaisia ja älykkäitä. Kuitenkin musiikki on selkeästi jazzia ja Barber hallitsee pianonsoiton ja sävellyksen suvereenisti. Omien kappaleidensa lisäksi Barber on levyttänyt jazzversioita monista rock/pop-kappaleista, esim. Black magic woman, Ode to Billie Joe, A taste of honey. Toimii varmasti monille pianopopista tykkääville, esimerkiksi Tori Amoksen kuuntelijoille.

Kokeile jos pidät näistä: Tori Amos, Norah Jones, Suzanne Vega

Saatavuus

   
   
   

Oululaisia musiikkilinkkejä