Lukisinko? 2 - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Lukisinko? 2 - lisää sujuvaa luettavaa nuorille
 

Hanna Kökkö: Kätkö

Kohta yläkoulun aloittava Manu harrastaa geokätköilyä. Kätköä hakiessaan hän tutustuu ihanaan Helmiin. Kesä alkaa lupaavasti. Yhdessä he joutuvat keskelle rikollisten kätköjen vyyhtiä.

Saatavuus

 

 

Pasi Lönn: Aavetanssi

Poliisi epäilee, että Maken ja Jaken koulun talkkari Lapamake on murhattu. Lapamakea on nimittäin uhattu puukolla. Nyt miestä ei löydy mistään, ei elävänä eikä kuolleena. Pojat alkavat tutkia tapausta.

Saatavuus  

 

Anna Hallava: Sammakkoprinsessa

Ofelia elää päiväunelmissa. Hän haluaa suudella ja tulla suudelluksi. Päivät täyttyvät kavereista, facebookista ja pojista, erityisesti Jetrosta. Mutta äidin synttäriyllätys pilaa kaiken: Ofeliako keijuvaltakunnan kruununprinsessa?

Saatavuus

 

Marja-Leena Tiainen: Kyttäyskeikka. Selkokirja

Jännitystarina Nikosta, joka sotkeutuu Juuso-veljensä hämärähommiin. Juusolle ilmestyy yhtäkkiä kalliita laitteita eikä koulunkäyntikään suju.  Äkilliset varkaudet kaupungissa saavat Nikon epäilemään veljen puuhia.

Saatavuus

 

Pasi Lönn: Lavastettu:
nuortendekkari selkokielellä


Kouluavustaja Hessu pidätetään murhasta. Rikospaikalta löytynyt DNA osoittaa syyllisen. Mutta koulun oppilaat, Santtu ja Milja, eivät voi uskoa Hessua murhaajaksi. Oikea syyllinen täytyy löytää vaaroja pelkäämättä.

Saatavuus

 

Satu Leisko: Unohtunut maa. Selkokirja

Susannan isä on muuttanut pois. Kaikki on pilalla. Aarni tutustuttaa Susannan metsän Harsomaailmaan, joka tuntuu oudon tutulta. Onko Susanna käynyt siellä aikaisemmin? Selkokielinen fantasiatarina nuorille.

Saatavuus

 

Marko Kitti: Oliivityttö

Kuusitoistavuotias Joona tapaa Veeran, jonka silmät ovat kuin vihreät oliivit. Ja rakastuu. Veera tallentaa muistoja lapsuusmaisemista, näkee asioita uudella tavalla ja muuttaa samalla Joonan maailman.

Saatavuus

 

Johanna Kartio: Häräntappoase. Selkokirja

Allu muuttaa kesäksi maalle sukulaisten luo heinätöihin. Reissu ei Allua innosta, mutta Kertun tapaaminen muuttaa kuusitoistavuotiaan pojan mielen täydellisesti. Hän hullaantuu. Selkomukautettu versio Anna-Leena Härkösen teoksesta.

Saatavuus  

 

Tuija Lehtinen: Pesää!

Pesä voi tarkoittaa lukemattomia asioita: pesämunaa, pesäpuuta, kotipesää… Renne ja Vesa etsivät hekin mielessään pesää kuumeisesti. Nuorten tarinoita huumorilla höystettynä.

Saatavuus

 

Maria Autio: Varjopuutarha

Lukiolainen Pihla on erilainen. Asiat eivät ole hänelle yhtä helppoja ja nopeasti opittavia kuin muille samanikäisille. Nyt lukiolaisena hän haluaisi selviytyä jo itse. Pihlan elämään palaa alakoulukaveri Matja, jonka huumesekoilut sekoittavat Pihlan elämän. Oma paikka, turvallinen barokkipuistokaan ei enää lohduta.

Saatavuus

 

Kirsi Pehkonen: Vieraskentillä

Kasiluokkalainen Hilla pelaa jääkiekkoa C-junnuissa. Hänelle tarjoutuu tilaisuus päästä leijonatyttöihin ja maajoukkueen alueleirille. Mutta onko hän tarpeeksi hyvä?

Valmistautumista sekoittaa myös ihana Birger, joka seurustelee toisen kanssa. Tarina jatkuu kirjassa Ketjukaverit.

Saatavuus

 

Kalle Veirto: Leiri

Ysiluokkalainen Santtu on joutunut vasten tahtoaan kriittisen ajattelun kesäleirille. Äiti on toimittanut hänet sinne koulussa sattuneen nyrkkitappelun takia. Nyrkillä huitaisusta Santtu sai rasistin maineen. Muillakin leiriläisillä näyttää olevan taustallaan yhtä ja toista selvitettävää.

Saatavuus

 

Vilja-Tuulia Huotarinen: Kimmel

Kaksitoista tarinaa 16-vuotiaiden tyttöjen kohtalonkysymyksistä. Kimmelin on pelastettava maailma pelastamalla tytöt, yksi kerrallaan.

Saatavuus
Petri Kiuttu: Selkeää Suomi-rockia

Tietokirja suomalaisista rock-bändeistä ja artisteista selkokielellä. Sisältää myös levyvinkkejä.

Saatavuus

 

Pertti Rajala:
Robin Hood: elämäni ja seikkailuni. Selkokirja


Robin Hood varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Kunniallinen sankari on joka suhteessa vihollisiaan nokkelampi. Hän taistelee epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Sarjakuvakuvitus.

Saatavuus

 

Mari Elomäki: Romeo ja Julia. Selkokirja

Klassinen tarina rakastavaisista Italiassa. Romeon ja Julian rakkautta ei suvaita. Nuorten suvut ovat nimittäin toistensa verivihollisia. Yhteinen onni saa traagisen lopun.

Saatavuus

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, heinäkuu 2015

OUTI-verkkokirjasto