Lukuneuvos - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Maaliskuun kirjablogi

Lukuneuvos 

Olen 30-vuotias nainen, joka aloitti kirjabloggaamisen 2013 vuoden keväällä. Pääasiassa luen dekkareita, historiallisia romaaneja ja tietokirjoja, mutta pyrin lukemaan mahdollisuuksien mukaan kaikenlaista kirjallisuutta. Blogi on minulle kiva harrastus ja siksi en tee arvioinneistani kovin pitkiä tai raskaita.

Simo Hiltunen: Lampaan vaatteissa

Toimittaja Lauri Kivi on kirjoittanut Suomessa tapahtuneista perhesurmista. Näitä ikäviä tapauksia on ollut paljon lyhyen ajan sisällä. Lauri itse on kokenut kovan lapsuuden ja lapsuuden perheväkivalta on aiheuttanut hänelle esimerkiksi kuulovaurion. Laurin ikävät lapsuusmuistot ja veljen yllättävä katoaminen vuosia sitten ovat kirjan eteenpäin vieviä teemoja.

Saatavuus

Tommi Liimatta: Jeppis

Jeppis on omaelämänkerrallinen kertomus ja alkaa siitä kun Tommi aloittaa koulun Pietarsaaressa vuonna 1983. Mikäli haluat tutustua 80-luvun tunnelmiin: kerrostalolähiön pihaleikkeihin ja intomieliseen Kiss-fanitukseen, niin suosittelen tätä kirjaa.

Saatavuus

Barbara Demick: Suljettu maa: elämää Pohjois-Koreassa

Suljettu maa kertoo kuuden Pohjos-Koreasta loikanneen ihmisen elämästä. Osa heistä on hyvin uskollisia diktatuurille, osa taas kyseenalaistaa salaa järjestelmän mielekkyyttä. Kirja oli mielestäni pysäyttävä, hyvin kirjoitettu ja se laittoi ajattelemaan monia asioita.

Saatavuus