Petri Laukka - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Mitä minä luen?

Petri Laukka

Filosofian tohtori Petri Laukka on pääkirjoitustoimittaja ja tietokirjailija.

Hän työskentelee Kalevassa, pelaa maalivahtina jääkiekkojoukkue Höyhtyän Jytässä ja soittaa rokkia. Laukka on julkaissut 1970-luvun suomettuneisuutta ja populaarikulttuuria käsittelevän väitöskirjansa tietokirjana Remu ja Hurriganes Kekkoslovakiassa (Into) syksyllä 2014. Parhaillaan hän kirjoittaa pienen Suomi-nimisen kansakunnan pyristelyn historiaa 1917-2017.

Haasteen Laukka laittaa eteenpäin kirjailija, toimittaja Katariina Vuorelle.

 

Pentti Haanpää: Yhdeksän miehen saappaat

Haanpää on kansalliskirjailijamme. Hän kuuluu samaan sarjaan kuin Aleksis Kivi, Väinö Linna ja Kirsi Kunnas. Haanpää on parhaimmillaan novelleissa, joissa hän tavoittaa ihmisenä olemisen kummallisuudet.  Pelkäänpä ettei nuorempi polvi Hanpäätä herkästi löydä, vaikka kannattaisi.

Saatavuus

 

 

 

Jonathan Lyons: Viisauden talo

Tiede on aina osa yhteisöä ja kulttuuria. Lyönsin kirja kuvaa, miten muslimiyhteisö ryhtyi suosimaan tieteitä 1000-luvulla. Bagdadissa toimi Viisauden talo. Se oli kirjasto, jossa lahjakkaat ihmiset saivat syventyä tietoon. Samaan aikaan uskonto oli säännöillään pysäyttänyt Euroopan kehityksen. On vaarallista, kun ahdasmielisyys nujertaa uteliaisuuden.

Saatavuus

 

 

Haruki Murakami: Kafka rannalla

Japanilaista Murakamia pidetään hienovaraisen surrealismin ja maagisen realismin taitajana. 15-vuotias Kafka-poika häipyy kotoaan Tokiosta ja kohtaa toisenlaisen maailman. Tämä kirja tuottaa surua mutta pistää myös nauramaan – ja on siinä sitä kolmattakin, seksiä.

Saatavuus