Suru sydämessä - Kirjasto - Oulun kaupunki

Suru sydämessä

Enna AIRIK: Haavemaa

Pieni orpotyttö makaa sairasvuoteella. Mielikuvituksen siivin hän vierailee haavemaassa, jossa toiveista tulee totta, eikä sairautta ole. Kun tyttö kuolee, vanhemmat ovat häntä vastassa kaarisillalla. Mustavalko- ja värikuvituksen taitava vaihtelu tuo hienosti esiin tarinan eri tasot.

Saatavuus
 

 

Päivi FRANZON: Surusaappaat.
Kuvitus Sari Airola

Eemi ja mummo touhuavat yhdessä monenlaista mukavaa. Mummo on kuitenkin vanha, ja eräänä päivänä häntä ei enää ole. Eemin sydämeen kasvaa surumöykky. Viisas tarina pienen pojan ja hänen perheensä surusta ja selviytymisestä.

Saatavuus
 

Riitta JALONEN: Tyttö ja naakkapuu. Kuvitus Kristiina Louhi

"Minä tiedän ikävän. Se on sellaista, jonka tuntee joka puolella itsessään", ajattelee tyttö. Isä on olemassa enää vain muistoissa, vaikka välillä tuntuukin, ettei isä ole kuollut." Suomalaisen kuvakirjan moderni klassikko  on käännetty useille kielille, samoin jatko-osat Minä, äiti ja tunturihärkki sekä Revontulilumi.

Saatavuus
 

 

Juha-Pekka KOSKINEN: Hallava hevonen.
Kuvitus Miranda Koskinen

Isoisä muuttaa asumaan kuusivuotiaan Jonin perheeseen. Aluksi hän puuhailee Jonin kanssa, mutta talven kuluessa voimat vähenevät.  Pienen pojan on vaikea ymmärtää, miksi vanhus nukkuu paljon. Kun Joni löytää ulkoa lasisen hevosenkengän, isoisä kertoo odottavansa hevosta, joka vie hänet suureen seikkailuun. Kun hallava hevonen ilmestyy puuvajan taakse, Joni tietää sen tulleen hakemaan isoisää.

Saatavuus
 

Titta KUISMA: Puuvanhus ja pikkukoivu. Kuvitus Laila Nevakivi

Vanhan ja nuoren koivun yhteinen aika lähestyy loppuaan. Myrsky puhaltaa puuvanhuksen kumoon, ja se tietää muuttuvansa osaksi luonnon kiertokulkua. Pikkukoivu suree, mutta oppii ymmärtämään kaiken elollisen jatkavan elämäänsä luonnossa. Lohtua tuo myös vanhuksen ihana jäähyväislahja.

Saatavuus
 

 

Ulf NILSSON: Leikitään hautajaisia. Kuvitus Eva Eriksson

Lapset löytävät kuolleen kimalaisen. He perustavat hautausfirman ja järjestävät kuolleille linnuille, siileille ja muille otuksille kunnon hautajaiset. Valoisa ja humoristinen kuvakirja elämän peruskysymyksistä.

Saatavuus
 

 

Timo PARVELA: Maukka, Väykkä ja karhu Murhinen. Kuvitus Virpi Talvitie

Ystävykset Maukka ja Väykkä tutustuvat pieneen olentoon, jonka sydän lyö 800 kertaa minuutissa. Kun on oikein pieni, pitää elää nopeasti, oppivat Maukka ja Väykkä. Sydämeenkäypä tarina lyhyestä, mutta vahvasta elämänkaaresta sekä ystävyyden merkityksestä.

Saatavuus
 

 

Timo PARVELA: Tuleeko vaari vielä takaisin? Kuvitud Ralph Branders

Eliaksen ja Oulan vaari joutuu sairaalaan ja kuolee. Poikien on vaikea ymmärtää kuoleman lopullisuutta: Miksi kaikkien täytyy kuolla? Miksi kaikki eivät voi elää ikuisesti? Sureminen tuntuu raskaalta, ja toisinaan se muuttuu kiukuksi. Aika kuitenkin kuluu ja vähitellen varjot väistyvät. Realistinen kertomus tavoittaa hyvin lapsen näkökulman suruun ja kaipaukseen.

Saatavuus
 

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, elokuu 2013

OUTI-verkkokirjasto