OUTI-verkkokirjasto

e-aineistot

Varaamo

Tapahtumayhteistyö

Haluatko järjestää tapahtuman kirjastossa?

Maksuttomia tiloja

Maksuttomat tilat ovat varattavissa Varaamo-palvelussa.

Kirjaston tiloja voidaan vuokrata tai luovuttaa maksutta ulkopuolisten tapahtumajärjestäjien käyttöön. Kirjasto toimii tässä tasapuolisesti ja edistää monipuolista ja laaja-alaista kumppanuustoimintaa.

Kirjastotiloja ei käytetä poliittisten ja uskonnollisten järjestöjen järjestämiin avoimiin tilaisuuksiin. Poliittisia ja aatteellisia tilaisuuksia voidaan järjestää kirjastossa, mikäli niille on erillinen tila ja kyseessä on kokous tai kutsuvierastilaisuus. Kirjasto voi kuitenkin evätä tilojen käyttöoikeuden, jos kumppanin arvot ovat ristiriidassa kirjaston toiminta-ajatuksessa esitettyjen arvojen kanssa.

Kirjailijoiden teosten kirjamyynti on sallittua tilaisuuden yhteydessä. Kirjasto ei osallistu myyntiin tai sen järjestämiseen.

Sellaisten tilaisuuksien järjestämiseksi, joissa tilaisuuden osana on rahankeräystä tai arpajaisiin rinnastettavaa toimintaa, tulee kysyä lupa kirjastopalvelujen johtajalta. Tilaisuuden järjestäjällä tulee olla asianmukaiset rahankeräys- ja arpajaislainsäädäntöön liittyvät luvat kunnossa.

Tilojen varaus tehdään Varaamosta kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Varauksen voi tehdä myös kirjastossa.


Kokoukset

Maksulliset tilat

Oulun pääkirjaston Pakkalan salia, opetus- ja kokoustila Karttaa ja maakuntakokoelmahuonetta vuokrataan tilojen luonteeseen sopiviin kokouksiin ja tilaisuuksiin.

Tilasta on tehtävä alustava varaus puhelimitse tai sähköpostitse. Varaus vahvistetaan tilojenvarauslomakkeella. Tilat vuokrataan varausjärjestyksessä. Oulun kaupunginkirjaston toimisto hoitaa varaukset ja laskutuksen, tiedustelut Sirpa Mahlakaarto, p. 044 703 7315. Lisätietoa kokoustiloista varauslomakkeessa.

Pääkirjastojen kokoustilahakemus (word)

 

Maksuttomat tilat

Kirjastojen maksuttomia tiloja voi varata tilojen luonteeseen sopiviin kokouksiin ja tilaisuuksiin. Tilat kuvauksineen löytyvät Varaamosta, minkä kautta varaukset tehdään kirjautumalla omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Varauksen voi tehdä myös kirjastossa.

Haluatko järjestää näyttelyn kirjastossa?

Näyttelytilat hakuperiaatteella

Kirjastojen suurempia näyttelytiloja haetaan hakukaavakkeella.

Pääkirjaston näyttelytilahakemus (word)

Näyttelyjen tarjonnassa pyritään monipuolisuuteen ja laaja-alaisuuteen. Valinnassa asetetaan painoarvoa  paikallisuudelle. Näyttelyjen tulee vastata eettisesti, laadullisesti ja tekniseltä toteutukseltaan vaatimuksia, joita voidaan asettaa julkisissa tiloissa esillä olevalle näyttelylle. Kirjastolla on oikeus valita näyttelyt tiloihinsa.

Kirjastossa ei saa järjestää kaupallisia näyttelyitä, eikä näytteilleasettaja ole oikeutettu pitämään myyntinäyttelyä.

Näyttelyn järjestäjän nimi tulee olla esillä näyttelyn yhteydessä. Järjestäjä huolehtii näyttelyinformaatiosta.


Oulun pääkirjaston näyttelytilat

Kirjaston näyttelytoiminnan periaatteet ja hakuajat

Kirjaston näyttelytiloista ei peritä vuokraa. Käyttäjiltä, jotka tarvitsevat tiloja kirjaston aukioloajan jälkeen tai jotka aiheuttavat erityisiä kuluja, peritään korvaus todellisista kuluista.

Näyttelyn pystytys ja purkaminen ovat näyttelyn järjestäjän vastuulla. Kirjaston virastomestarit auttavat seinäkkeiden ja vitriinien siirtämisessä. Näyttelyn järjestäjä järjestää valvonnan tarvittaessa, kirjasto huolehtii ovien avaamisesta ja sulkemisesta kirjaston aukioloaikoina.

Pääkirjaston näyttelytiloja haetaan kevät- ja syyskausittain lomakkeella, jossa selvitetään mm. näyttelysuunnitelma ja näyttelyn järjestäjää koskevia tietoja. Kirjastopalveluiden johtaja vahvistaa näyttelysuunnitelman puolivuosittain.

Näyttelytilojen hakuajat:

kevätkauden näyttelyille 30.9. mennessä
syyskauden näyttelyille 31.3. mennessä

Tiedustelut Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjaston toimisto, Helena Tapio p. 044 703 7313.

Tarjoilut

Kirjastossa toimiva kahvio voi järjestää tarjoilun, josta on sovittava etukäteen, p. 0400 165 391. Suljetussa tilassa järjestetyssä näyttelyn avajaisissa voi järjestää oman tarjoilun. Alkoholin tarjoiluluvan myöntää kirjastopalveluiden johtaja. Näyttelyn järjestäjä tekee alkoholilain 59 §:n mukaisen ilmoituksen poliisilaitokselle.

Muuta huomioitavaa

- Seinäpintoihin ei saa naulata, liimata eikä kiinnittää tarroja.

- Ripustuksessa on käytettävissä seinäkkeitä, ripustustankoja ja koukkuja.

- Lattia on näyttelyn pystytys- ja purkamisvaiheessa tarvittaessa suojattava.

- Ilmanvaihtoventtiilejä ei saa peittää.

- Poistumistiemerkkien tulee olla näkyvissä ja poistumisteiden vapaana.

- Paloviranomaisten tarkastamien paloilmaisimien ja paloilmoittimen tulee olla näkyvissä.

- Virastomestarin tilaan ja siivouskomeroon tulee olla esteetön pääsy.

- Sähkölaitteisiin ei saa ripustaa mitään.

- Tupakanpoltto on kielletty kirjaston tiloissa.

 

Oulun kaupunginkirjaston lähikirjastojen näyttelytilat

Käyttöoikeus, varaukset ja käyttölupa

Kirjastojen tilojen varauksesta päätetään hakemusten perusteella. Alustava varaus tehdään Varaamon kautta omalla kirjastokortin numerolla salanumerolla. Varaamossa on myös näyttelytilojen kuvat ja lisätiedot.

Kirjaston näyttelytiloista ei peritä vuokraa. Näyttelytila on auki kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Käyttäjiltä, jotka tarvitsevat tiloja kirjaston aukioloajan jälkeen tai jotka aiheuttavat erityisiä kuluja, peritään korvaus todellisista kuluista. Näyttelyn pystytys ja purkaminen ovat näyttelyn järjestäjän vastuulla. Kirjasto ei järjestä näyttelylle valvontaa.

Muuta huomioitavaa

- Näyttelyn järjestämisestä ei saa koitua kustannuksia kirjastolle.

- Seinäpintoihin ei saa naulata, liimata tai kiinnittää tarroja.

- Äänentoistosta tai av-laitteiden käytöstä sovitaan henkilökunnan kanssa.

- Kirjasto ei tiedota ulkopuolisten näyttelyasettajien näyttelyistä paikallismedialle.

- Halutessaan näytteilleasettaja voi järjestää avajaiset. Mahdolliset tarjoilut näytteilleasettaja järjestää itse. Alkoholin tarjoiluluvan myöntää kirjastopalveluiden johtaja. Tilaisuuden järjestäjä tekee alkoholilain 59 §:n mukaisen ilmoituksen poliisilaitokselle.

 

Haluatko tilata Pop up -kirjaston tapahtumaasi?

Pop up -kirjastoteltta sisältää kirjaston palvelut minikoossa ja sen sisältö voidaan muuntaa vastaamaan erilaisia tilaisuuksia ja eri-ikäisten asiakkaiden tarpeita. Teltassa voidaan esimerkiksi esitellä kirjaston e-aineistoa ja uusia palveluita, siellä voi myös olla tarjolla lastenkirjallisuutta, pelejä ja lainattavaa aineistoa.

Teltta voidaan muuntaa elämykselliseksi tilaksi esimerkiksi messutapahtumia tai festivaaleja varten. Pop up -kirjastoteltassa työskentelee aina kirjaston henkilökuntaa. Teltan mukana tulee jonkin verran kalusteita: kokoontaitettavia tuoleja, pöytiä, istuintyynyjä ja aurinkovarjoja. Teltan koko on 3m x 3m.

Pop up -kirjastoteltan voi varata maksutta 1-6 tunniksi Varaamosta omalla kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Varaus tulee tehdä vähintään viikkoa ennen tilaisuutta. Kirjasto varmistaa varaukset.

Ohje sähköisten julisteiden toimittamisesta kirjastoihin

Näytön kuvasuhde 16:9, vaaka (esim. 1920x1080px) Muunkokoiset kuvat skaalataan näytölle sopiviksi.

Toimivimmat tiedostomuodot: jpg, png

Lähetä osoitteeseen lehtisali.kirjasto@ouka.fi, otsikoi selkeästi.

Kulttuuriaiheiset julisteet ovat etusijalla.

Sähköisiä infonäyttöjä on seuraavissa kirjastoissa: pääkirjasto (2 kpl), Haukipudas, Jääli, Kaakkuri, Kaijonharju, Kastelli, Kaukovainio, Kiiminki, Maikkula, Myllyoja, Oulunsalo, Rajakylä ja Ritaharju.

Kirjaston logo

Oulun kaupunginkirjaston logo

jpg

pdf

nega png