Yöpöydän kirjat - Kirjasto - Oulun kaupunki

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

Helmikuun kirjabloggarin vinkit

Yöpöydän kirjat

Olen 29-vuotias kirjallisuuden opiskelija. Aloitin blogin kirjoittamisen keväällä 2011. Blogiaikani on ollut ihanaa, sillä olen näiden vuosien aikana saanut kokea kirjojen parissa enemmän kuin yhden elämän tarpeiksi. Etsin silti edelleen vahvoja lukukokemuksia.

Luen paljon dystopioita ja scifiä laajemminkin. Tämän vuoden aikana olen kiinnostunut myös toisesta maailmansodasta. Ihmisten, etenkin naisten, selviytyminen vaikeissa tilanteissa kiinnostaa ja antaa työkaluja omaankin elämään.

Ann Aguirre: Enclave

Enclave on Nälkäpeliin verrattu englanninkielisen nuorten dystopia-trilogian avausosa. Teoksen päähenkilönä seurataan kalpeaa, maanalaisissa tunneleissa asuvaa tyttöä, jonka maailma mullistuu yllättäen. Ihastuttava, paikoin uskomattoman jännittävä ja suorastaan juovuttava lukukokemus!

Saatavuus

Jennifer Worth: Hakekaa kätilö!

Worthin romaanimuotoon kirjoittaman omaelämäkerran keskiössä ovat 1950-luvun Lontoon East Endin kätilöt. Teos kuvaa elämää sykkiviä satamakatuja iloineen ja suruineen, tarjoten hienon ikkunan menneeseen aikaan. Kokonaisuus on vahva ja elämänmakuinen, ripauksella lääketieteen historiaa.

Saatavuus

Jeff VanderMeer: Hävitys

Eteläraja-trilogian aloittava Hävitys on mielenkiintoinen tapaus. Teoksen kertojana on nimetön nainen, joka on ammatiltaan biologi. Hänet lähetetään muutaman muun naisen kanssa tutkimaan erikoislaatuista alue X:ää. Omintakeisessa maailmassa tavallisiakin asioita katsotaan aivan uudesta näkökulmasta. Lukukokemus pitää otteessaan, se on tuore, kiihkeä, hämäävä, jännittävä ja erilainen.

Saatavuus