TÄRKEITÄ AJANKOHTIA!

  • Oulun taidekoulun syyslukukausi alkaa 22.8.2022

  • Uudet oppilaat voiva tiedustella hajapaikkoja kevätlukukaudelle 2023 tammikuun alussa

 

Oulun taidekoulu hakuilmoitus eri taideryhmiin elokuussa 2021

 

Miten mukaan taiteen perusopetukseen?

Oppilaaksi taiteen perusopetuksen pääsee kuka tahansa lapsi ja nuori, joka on kiinnostunut aloittamaan uuden harrastuksen. Taiteen perusopetus pitkäjänteistä ja eteenpäin suuntaavaa opetusta, josta riittää oppimista ja tekemistä vuosiksi eteenpäin. Taiteen perusopetusta tarjoavissa oppilaitoksissa opiskelee valtakunnallisesti jo 128 000 innokasta lasta ja nuorta.

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen 2022-2023

Ilmoittautuminen tapahtuu Oulun taidekoulun Hellewi-verkkopalvelun kautta:

  • Toukokuussa 18.–29.5.2022 (ryhmät näkyvillä 16.5. ja ilmoittautuminen avautuu klo 8.00 ja päättyy klo 23.00)

  • Elokuussa 8.–14.8.2022  (ilmoittautuminen avautuu klo 8.00 ja päättyy klo 23.00)

  • Tammikuussa (tiedustele kevätlukukaudella vapautuvia paikkoja)

Ilmoittautuminen on avoinna vain edellä ilmoitettuina ajankohtina!

 

Tutustu hakuohjeisiin ja ilmoittaudu Oulun taidekouluun tästä linkistä!

 

OULUN TAIDEKOULU JA TAITEEN PERUSOPETUS

Juuri 40 vuotta täyttäneessä Oulun taidekoulussa on mahdollista opiskella 7 taiteenalaa: Kuvataidetta, sirkustaidetta, tanssi- ja teatteritaidetta, arkkitehtuuri – kuvataide – käsityötä ja mediataiteita (animaatio ja sarjakuva). Nuorimmat oppilaat voivat aloittaa myös suosituissa 3–9-vuotiaille suunnatuissa monitaideryhmissä.

Taiteen perusopetus on 3–21-vuotiaille suunnattua vapaa-ajalla annettavaa taiteen opetusta. Opetusta on Suomessa tarjolla laajasti ja oppilaaksi pääsee matalalla kynnyksellä. Laadukas taiteen perusopetus, taiteen tarjonta ja onnistuneet kokemukset ovat toimintamme kulmakiviä. Taiteen perusopetusta antavat alalle pätevät ja koulutetut opettajat. Sillä on kansallisesti jaettu, portaalta toiselle etenevä opetussuunnitelma. Taiteen perusopetusta järjestetään noin 250 kunnassa eri puolilla maata. Opetusta on tarjolla n. 80% Suomen kunnista.

Taiteen perusopetuksen parissa lapsi tai nuori oppii pitkäjänteisyyttä, ajattelun taitoja ja luovuutta. Niiden avulla hänestä kasvaa aikuinen, jolla on hyvä sosiaalinen ja kulttuurinen pääoma.