Oulun taidekoulu - taiteen perusopetusta vuodesta 1980

 

 

 

Syyslukukausi päättyy 13.12. ja kevätlukukausi alkaa 7.1.2021

 

OULUN TAIDEKOULU JA TAITEEN PERUSOPETUS

Juuri 40 vuotta täyttäneessä Oulun taidekoulussa on mahdollista opiskella 7 taiteenalaa: Kuvataidetta, sirkustaidetta, tanssi- ja teatteritaidetta, arkkitehtuuri – kuvataide – käsityötä ja mediataiteita (animaatio, elokuva, äänitaide).  Nuorimmat oppilaat voivat aloittaa myös suosituissa 3–9-vuotiaille suunnatuissa monitaideryhmissä.

Taiteen perusopetus on 3–21-vuotiaille suunnattua vapaa-ajalla annettavaa taiteen opetusta. Opetusta on Suomessa tarjolla laajasti ja oppilaaksi pääsee matalalla kynnyksellä. Laadukas taiteen perusopetus, taiteen tarjonta ja onnistuneet kokemukset ovat toimintamme kulmakiviä. Taiteen perusopetusta antavat alalle pätevät ja koulutetut opettajat. Sillä on kansallisesti jaettu, portaalta toiselle etenevä opetussuunnitelma. Taiteen perusopetusta järjestetään noin 250 kunnassa eri puolilla maata. Opetusta on tarjolla n. 80% Suomen kunnista.

Taiteen perusopetuksen parissa lapsi tai nuori oppii pitkäjänteisyyttä, ajattelun taitoja ja luovuutta. Niiden avulla hänestä kasvaa aikuinen, jolla on hyvä sosiaalinen ja kulttuurinen pääoma.