Nykytanssi

Nykytanssissa tutkitaan ja hyödynnetään oman kehon luonnollisia liikeratoja ja niiden maksimaalista käyttöä liikkeessä ja tanssissa.  Nykytanssille ominaista on oman kehon painovoiman käyttö, tanssiharjoitukset eri tasoissa, lattiatekniikan hyödyntäminen ja liikkuvat sarjat. Nykytanssitunneilla harjoitellaan kehonhallintaa, tanssi-ilmaisua, improvisaatiota ja tanssitekniikkaa. Tunnit pohjautuvat modernin tassin eri tyylisuuntien tekniikoihin kuten Limón, Graham, Release, Flying low ja Cunningham.

Nykytanssiharrastus kehittää voimaa, liikkuvuutta ja luovuutta. Tunnit koostuvat lämmittelystä, teknisistä toiminnallisista osuuksista, luovista koreografisista harjoituksista sekä kontakti- ja improvisaatioharjoitteista. 

Pukeutuminen ja varustus: Varustukseksi tunnille käyvät joustavat mukavat vaatteet, joiden alle suosittelemme urheilutoppia tai tanssipukua. Ajoittain edistyneimmillä tunneilla tarvitsemme myös pehmeitä polvisuojia. Pitkät hiukset laitetaan kiinni. Tunnilla tanssitaan avojaloin tai jarrusukilla. Muista myös juomapullo!

Lukuvuonna toimivia ryhmiä

Nykytanssi alkeet / 1

Nykytanssi jatkotaso

Nykytanssi keskitaso