Hakeutuminen

KEVÄTLU­KU­KAUDEN
TÄYDEN­NYSHAKU 4.–10.01.2021

Oulun taidekoulun kevätlukukauden jatkaviin ryhmiin voi hakeutua täydennyshaun yhteydessä ilmoitetun ajan puitteissa. Hakupalvelussamme on tällä hetkellä auki vain ryhmiä, joihin pääset mukaan suoraan ilman aikaisempaa kokemusta.
Yksittäisiä hajapaikkoja lukuvuoden muihin ryhmiin (ks. Oulun taidekoulun lukujärjestys 2020-2021) voit tiedustella erikseen toimistosihteeri Laura Oravalta: taidekoulu@ouka.fi

Huom! Seuraa koronatilanteen aiheuttamia mahdollisia muutoksia toiminnassamme kotisivuillatamme (ks.ajankohtaista palsta).

 • Kevätlukukausi alkaa Oulun taidekoulussa 7.01.2021

HAKEUTUMISOHJEET JA EHDOT

Uusien oppilaiden ilmoittautuminen

Oulun taidekoulun ryhmiin ilmoittaudutaan tällä sivulla olevaa sähköistä ilmoittautumispalvelua käyttäen.

Pyydämme teitä ennen ilmoittautumista tutustumaan alla esitettyihin ohjeisiin ja ehtoihin: yleisiin ja ryhmäkohtaisiin ilmoittautumisohjeisiin, maksuperusteisiin, peruutusehtoihin, lukujärjestykseen ja tietosuojaselosteeseen.  

 • Palvelu ottaa vastaan uusia ilmoittautujia ainoastaan Oulun taidekoulun sivuilla mainittuina ajankohtina.
 • Vapaita paikkoja ilmoittautumisaikojen ulkopuolella voi kysyä Oulun Taidekoulun toimistosta: taidekoulu@ouka.fi
 • Ilmoittautumalla opiskelemaan Oulun taidekouluun katsot sivuilla esitetyt ehdot hyväksytyiksi.
 • HUOM! Mikäli olet ilmoittautumassa useampaan tanssi- tai sirkusryhmään: Ilmoittaudu haluamiisi ryhmiin, jätä maksutapahtuma verkkokaupassa kesken ja ole yhteydessä toimistosihteeriin: laura.orava@ouka.fi , jotta saat laskun oikean suuruisena.

Miten ilmoittautumispalvelu toimii?

Palvelu toimii samalla tavalla kuin mikä tahansa verkkokauppa, jossa siirrät haluamasi tuotteen (tässä tapauksessa ryhmän/taideaineen) ostoskoriin ja lopuksi täytät osallistujan ja maksajan perustiedot.

 • Ryhmien vapaina olevat paikat päivittyvät reaaliaikaisesti ja on mahdollista, että ryhmän täyttyessä nopeasti saat ryhmästä varasijan.
 • Aina kannattaa pitää kiinni varasijasta! Mikäli ilmoittautujia tulee tavallista enemmän, pyrimme perustamaan mahdollisuuksien mukaan uusia aloittavia ryhmiä.
 • Osallistumispaikasta tai mahdollisesta varasijasta saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Mikäli tarvitset apua ilmoittautumisessa tai olet estynyt hakemaan sähköisen palvelun kautta, voit olla yhteydessä Oulun taidekoulun toimistoon.

Mihin ryhmiin voin hakea?

Kaikkiin avoinna oleviin ryhmiin pääset ilmoittautumaan oikean reunan valikosta ”kurssit”. Ryhmät ovat esillä tämän jälkeen taidelinjan (Osastot) --> aineen (Pääluokat) --> syntymävuoden/iän tai tason mukaan (Aineet).

Joihinkin edistyneempiin, kuten tanssin ja sirkuksen jatkoryhmiin pääseminen vaatii aikaisempaa taustaa ja kokemusta. Näihin ryhmiin haettaessa menet aina automaattisesti varasijalle ja linjan vastaava opettaja ottaa sinuun myöhemmin yhteyttä parhaan aloituspaikan selvittämiseksi. Mikäli vapaita paikkoja on tarjolla, pääset aloittamaan ilmoitetussa ryhmässä.

Noudata annettuja ikäryhmiä

Olemme erityisen tarkkoja ryhmiin ilmoittautuneiden oppilaiden ikäjakaumasta ja ilmoittautumisessa tulisi noudattaa annettua ikäjakaumaa.

 • Pidätämme itsellämme oikeuden perua tai tehdä muutoksia hakemukseesi, mikäli oppilaan ikä poikkeaa hakemastasi ryhmästä. 
 • Oppilas voidaan ilmoittaa tarvittaessa omaa ikäänsä alempaan ikäryhmään (esim. aikataulun vuoksi), mutta ei koskaan ylempään; poikkeuksena opettajan tunnilla tekemä arviointi oppilaan kyvyistä esim. tanssin tai sirkuksen osalta.

Jos mietit soveltuvuuttasi johonkin ryhmään tai jokin muu asia arveluttaa, ota yhteyttä linjojen vastaaviin opettajiin tai taidekoulun toimistoon. Haluamme etsiä sinulle parhaimman mahdollisen aloituspaikan. Henkilökunnan yhteystiedot löytyvät ohjeen loppuosasta ja taidekoulun sivuilta.

Maksuperusteet ja lukukausimaksun maksaminen

Ilmoittautuessa hyväksyt Oulun taidekoulun lukukausimaksut, jotka perustuvat voimassa oleviin maksuperusteisiin (ks. Oulun taidekoulun maksuperusteet).

Laskutus taidekoulun entisille (jatkaville) oppilaille tapahtuu maksajaksi ilmoitetun henkilön sähköpostiin aikaisintaan syyskuun 15. päivä.

 • Uusien oppilaiden osallistumismaksu peritään pääsääntöisesti sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä.

Alennukset

Oulun taidekoulussa on käytössä sisaralennus. Oulun taidekoulun maksuperusteet

Paikan peruminen

 • Paikan peruuttamisesta täytyy ilmoittaa viimeistään viisi (5) vuorokautta ennen lukukauden aloitusta Oulun taidekoulun toimistoon. Paikkoja on kuhunkin ryhmään rajoitetusti ja paikkatilanne saattaa vaikuttaa kokonaisen ryhmän muodostumiseen.
 • Mikäli oppilas keskeyttää ryhmän kesken lukuvuoden, siitä täytyy tehdä ilmoitus Oulun taidekoulun toimistoon: laura.orava@ouka.fi .
 • Lukukausimaksu hyvitetään ainoastaan paikkakunnalta muuton tai yli kuukauden kestävän sairausloman vuoksi.

Lukuvuoden lukujärjestys

Tulevan lukuvuoden lukujärjestys (ryhmien viikoittaiset kokoontumisajat ja päivät) varmistuu kesäkuun aikana ja se julkaistaan Oulun taidekoulun kotisivuilla. Lukujärjestys antaa hyviä vinkkejä siitä, mitä ryhmiä ja taiteen perusopetuksen opintoja Oulun taidekoulun tuleva lukuvuosi tulee tarjoamaan.

 • Pidätämme oikeuden mahdollisiin lukuvuoden aikana tapahtuviin muutoksiin

Yksityisyys ja tietosuoja

Palvelumme käyttää salattua yhteyttä käyttäjien yksityisyyden ja tiedot suojaten. Lisätietoa keräämistämme henkilötiedoista ja käyttötarkoituksesta saat tutustumalla Oulun taidekoulun tietosuojaselosteeseen/GDPR.

 • Annettuasi tiedotus- ja markkinointiluvan Oulun taidekoulu tiedottaa pääasiallisesti omista ja Oulun kaupungin tarjoamista tapahtumista ja palveluista. Saatamme välittää teille myös kolmansien osapuolien meille lähettämiä viestejä (kilpailut, katselmukset, tapahtumat, jne.), mikäli katsomme niiden liittyvän oleellisesti toimintaamme ja olevan hyödyksi koulumme oppilaille ja huoltajille.

Yhteystiedot

Rehtori
Mia Lappalainen
mia.lappalainen[at]ouka.fi
044 703 9213

Linjojen vastaavat opettajat (tavoitettavissa 10.8.2020 alkaen klo 12-15)

Esittävän taiteen vastaava opettaja
Anna Myllylä
anna.myllyla[at]eduouka.fi
040 1841758

Tanssitaiteen vastaava opettaja
Tiina Andersin
tiina.andersin[at]eduouka.fi
050 316 6513

Visuaalisen taiteen vastaava opettaja
Päivi Paakinaho
paivi.paakinaho[at]eduouka.fi
040 164 6543

Oulun taidekoulun toimisto
Avoinna arkisin: ma - to klo 10.00 - 15.00 (asiointi ja neuvonta toimistossa), pe klo 10.00 - 15.00 (puhelinpalvelu ja asiointi toimistossa vain erikseen sovittuna aikana).

Toimistosihteeri
Laura Orava
044 703 9942
laura.orava[at]ouka.fi

Tiedotussihteeri
Jari Ervasti
044 703 9218
jari.ervasti[at]ouka.fi