Havainnekuva kaavarunkoalueesta koillisesta

Alppilanbulevardi

Alppilanbulevardista kehittyy tiivis ja monipuolinen uusi osa kantakaupunkia. Alueen sijainti keskustan ja Linnanmaan kampuksen välillä tarjoaa saavutettavuudeltaan erinomaisen sijainnin urbaania elämää arvostaville asukkaille, yrityksille ja muille toimijoille. Alueen uudistuttua tulee kävelyetäisyydellä bulevardista asumaan yhteensä noin 25 000 asukasta.

Alppilanbulevardi on erinomaisesti saavutettavissa kaikilla kulkumuodoilla. Alueen pääväylä on keskustan pohjoinen sisääntuloväylä, joka yhdistää keskustan Linnanmaan kampukseen toisiinsa. Kadulla on tiheävuorovälinen ja tulevaisuudessa jatkuvasti parantuva joukkoliikenne. Alueen kautta ja vieritse tulevat kulkemaan keskustan ja Linnanmaan väliset korkealaatuiset pyöräbaanat. Alue sijaitsee Valtatie 4:n vieressä. Bulevardilla varaudutaan raitiotiehen.

Alueelle on laadittu kaavarunko, laatukäsikirja ja yleissuunnitelmat. Ne ohjaavat yleiskaavan ohella alueen asemakaavoitusta sekä ympäristön ja liikenteen suunnittelua. Alppilanbulevardi rakentuu alueen keskelle suunnitellun katutilan ympärille asemakaavahanke kerrallaan.

Yhteystiedot:
Kaavoitusarkkitehti
Ville Honkonen
p. 040 595 6428
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Lyhytosoite tälle sivulle: www.ouka.fi/alppilanbulevardi

Bulevardi somessa

Sosiaalisessa mediassa voit seurata hankkeen etenemistä, saada tietoa tulevista tapahtumista ja keskustella aiheesta. Alppilanbulevardilla on oma facebook-sivu, jonka nimi muutetaan vastaamaan yhdyskuntajaoston päätöstä. Seuraa Twitterissä @oulunkaupunki ja Instagramissa cityofoulu, molemmissa #Alppilanbulevardi.