Ajankohtaista

< Takaisin

Uimavesinäytteiden tuloksia Oulun seudun talviuintipaikoilta

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut 6.2.2023 uimavesinäytteet kaikilta virallisilta talviuintipaikoilta. Talviuintipaikkojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset indikaattoribakteerien osalta. Tulokset on esitetty taulukossa 1. Nyt otetut näytteet olivat viimeiset talviuintinäytteet talvelle 2022-2023. Seuraavat talviuintinäytteet otetaan seuraavan talviuintikauden aikana marras-joulukuussa 2023.

Taulukko 1.  Oulun seudun ympäristötoimen toiminta-alueen yleisten talviuintipaikkojen uimavesinäytteiden tulokset 6.2.2023.

Uimavesien laatu määritetään niin sanottujen indikaattoribakteerien (E. coli ja suolistoperäiset enterokokit) pitoisuuksien perusteella. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Indikaattoribakteerit eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta mikäli näitä on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereja ja viruksia. Sisämaan vesille ja rannikkovesille (suolaiset vedet) on erilaiset indikaattoribakteerien toimenpiderajat, joilla uimaveden laatua arvioidaan. Indikaattoribakteerien toimenpiderajat on esitetty taulukossa 2 (Sosiaali- ja terveysministeriön asetukset 354/2008 ja 177/2008).

Taulukko 2. Yksittäisten uimarantavesinäytteiden toimenpiderajat, joita sovelletaan myös talviuintivesinäytteisiin.


Lisätietoja antaa Oulun seudun ympäristötoimi

Jenniina Ylenius, terveydensuojelutarkastaja, p. 044 703 6725
Pauliina Lepistö, terveystarkastaja, p. 040 627 8577

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.