Esiopetuksen uimakouluviikko

Kuvassa on esiopetusikäinen tyttö uimassa uimahallissa.

Esiopetuksessa olevat lapset osallistuvat esiopetussuunnitelman mukaisesti viikon kestävään  vesileikkikouluun joko Raksilan, Raatin tai Vesijatulin uimahallissa. Vesileikkikoulu kuuluu esiopetuksen toimintaan, joten se on perheille maksuton.

Vesileikkikoulun tavoitteet

Vesileikkikoulun tavoitteena on, että lapsi oppii itsenäisen liikkumisen vedessä, kastautuu, kastelee kasvonsa ja oppii puhaltamaan veteen. Päiväkodin henkilökunta vastaa lapsista puku- ja pesutiloissa ja vievät lapset allastiloihin. Allastiloissa vastuu opetuksesta on uinninopettajalla. Jos ryhmässä on erityislapsia jotka tarvitsevat avustajan veteen, tulee se järjestää päiväkodin kautta.

Lapsen uimava­rusteet

Uima-asu, pyyhe- ja laudeliina laitetaan nimellä varustettuun kassiin. Lapset voivat ottaa omat uimalasit mukaan, halliltakin voi lainata.

Päiväkodin ja uimahallin väliset kuljetukset

Uimakoulu ja kuljetukset ovat maksuttomia (huom. linja-auto max. 50 henkilöä). Kuljetuksista vastaa Saaga travel. Yhteyshenkilö Pentti Tiitinen, pentti@saagatravel.fi puh. 040 652 1082

Päiväkotien uintivuorot

Päiväkotien uintivuorot löytyvät alla olevasta liitetiedostosta.

Ylikiimingin, Yli-Iin, Alakylän ja Tirinkylän eskareiden uinnit sovitetaan koulu-uintien kanssa. Oulunsalon kouluilla olevat eskarit uivat koulu-uintien yhteydessä ja saavat sieltä tiedot. Kirkonkylän koulun , Niemenrannan koulun, Kristillisen koulun ja Ruotsalaisen koulun eskarit uivat koulun uintiviikolla. Steiner päiväkodit Punavarpunen ja Toivonkaari uivat koulun uintiviikolla klo 9.00-10.00.

Ohjeistus päiväkotien henkilökunnalle

  • päiväkoti täyttää nimilistan ja toimittaa sen edellisellä viikolla ennen uimakouluviikkoa sähköisesti osoitteeseen uinninvalvonta.raksila(at)ouka.fi
  • Vesi-Jatulissa uivien ryhmien nimilista lähetetään osoitteeseen uinninvalvonta.jatuli(at)ouka.fi
  • Uimakouluohjeistus löytyy uintivuorolistojen ensimmäiseltä sivulta.
  • Ilmoittakaa uimaopettajalle ryhmäohjausta varten mahdollisesti huomioitavat asiat - uimaopettajat toivovat saavansa tietoa mikäli oppilaissa on erityishuomioitavaa.