Saitko puhelun numerosta 08 415 40067?

Kun saat soiton numerosta 0841540067, niin kyseessä on automaattinen puhelu Oulun kaupungilta. Soitolla haluamme osallistaa kaupungin asukkaat kertomaan mielipiteensä Oulun kaupungin palveluista sekä niiden kehittämistarpeista. Kuntalaisten äänen ja mielipiteiden kuuleminen on tärkeää asiakaspalveluiden kehittämisessä, jotta palveluita kehitetään ihmislähtöisesti. Puheluiden tavoitteena on myös kokeilla uutta keinoa kuntalaisten osallistamiseen.

Automaattiset puhelinkyselyt toteutetaan puhelurobotiikan avulla. Robotti on uuttera soittaja, joka tulee soittamaan jopa 10 000 numeroon yhden päivän aikana. Kuntalaisista poimitaan kyselyiden kohderyhmiä vastaava otos ja heidän puhelinnumeronsa hankitaan julkisesta liittymärekisteristä. Kaikille kuntalaisille puhelua ei siis tule. Mukana on vain täysi-ikäisten kuntalaisten henkilökohtaisia numeroita, joten työ- tai yritysnumerot jäävät automaattisesti robotin soittolistalta pois.

Syksyn 2021 aikana toteutettavissa kyselyissä halutaan kuulla kaupunkilaisten kokemuksia Oulun kaupungin digitaalisista asiakaspalveluista sekä monikulttuurikeskus Villa Victorin ohjaus- ja neuvontapalveluista. Soittokampanjoiden ajankohdista ja tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan lähempänä toteutusta.

Soitettavan kyselyn alussa kerrotaan, että puhelu on automaattinen. Kyselystä on myös mahdollista kieltäytyä tai siihen voi halutessaan vastata myöhemmin. Mikäli puhelimessasi ei näy se numero, josta kysely soitetaan, puhelimessasi voi olla sellaiset asetukset, jotka estävät tuntemattoman puhelinnumeron näkymisen. Voit tällöin kuitenkin osallistua kyselyyn soittamalla numeroon 08 415 40067. Kyselyihin vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin. Kysymyksiin vastataan painamalla omaa mielipidettä vastaava numero tai puhumalla. Avoimista kysymyksistä siirrytään eteenpäin ruutu- eli #-näppäimellä. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.

Puheluista koostetaan yhteenveto kaupungin nettisivuille syksyn 2021 aikana.

Puhelukampanjat ovat osa Oulun ja Jyväskylän kaupunkien yhteistä MODA-hanketta (Kuntalaisen modernit digitaaliset asiakaspalvelut yhdessä kehittäen), joka on valtiovarainministeriön rahoittama digikannustinhanke. Hankkeessa on tarkoituksena kehittää kunnan asiakaspalveluja digitaalisuutta hyödyntäen. Tähän pyritään yhdessä toteutetuilla piloteilla, joissa kokeillaan uusia digitaalisuutta hyödyntäviä toimintamalleja ja ratkaisuja. Tekniset ratkaisut robottipuheluihin toimittaa On-Time Research Solutions Oy. 

Matkapuhelin kädessä

Lisätiedot

Palvelupäällikkö, Oulu 10
Lotta Löfberg, p. 044 703 0756,
lotta.lofberg(at)ouka.fi

Projektipäällikkö,
Sivistys- ja kulttuuripalvelut, Villa Victor
Rikupekka Leinonen, p. 040 485 6963,
rikupekka.leinonen(at)ouka.fi

Projektipäällikkö, MODA-hanke
Jussi Päkkilä, p. 040 630 1562,
jussi.pakkila(at)ouka.fi

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/moda