Musiikkiluokat

Tervetuloa opiskelemaan Myllyojan koulun musiikkiluokalle

 

Myllyojan koululla opiskelee kaksi musiikkiluokkaa. Musiikkiluokkatoimintaa koulullamme on ollut ihan koulun toiminnan alusta saakka, vuodesta 1979. Seuraavan kerran uusi musiikkiluokka aloittaa opiskelunsa syksyllä 2019.

Musiikkia opiskellaan musiikkiluokalla neljä viikkotuntia. Luokalla toimii oma luokkaorkesteri, kuoro ja erilaisia laulu- ja soitinryhmiä. Musiikin tiedon (teorian ja historian) lisäksi opiskeluun sisältyy esiintymisiä ja konsertteja. Jokainen musiikkiluokkalainen valitsee itselleen oman orkesterisoittimen, johon hän saa yksilöopetusta koulupäivien aikana.

Opiskelun lisäksi teemme monenlaista yhteistyötä muiden Oulun musiikkiluokkien, Oulu Sinfonian, Oulun konservatorion ja mm. Oulujoen seurakunnan kanssa. Yhteistyökumppaneitamme on myös Oulun 3.-6. musiikkiluokkien vanhempien tukiyhdistys, Nuottiniekat Ry.

Oulussa musiikkiluokkatoiminta kattaa peruskoulun luokat kolmannesta yhdeksänteen. Oppilaita Oulun kaupungin musiikkiluokilla on yhtäaikaisesti noin 700. Musiikkiluokkalaisilla on mahdollisuus hakeutua Madetojan musiikkilukioon, jolloin järjestelmä muodostaa kymmenvuotisen opetuskokonaisuuden.

Lisätietoa:

https://www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/erikoisluokat