Soitonopetus

Soitonopiskelu musiikkiluokalla

 

Musiikkiluokkien oppilaille tarjotaan mahdollisuus opiskella jonkin orkesterisoittimen soittoa. 3.luokalla alkavaan soitonopetukseen valittavia instrumentteja ovat mm. huilu, oboe, klarinetti, alttosaksofoni, trumpetti, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Mahdollisuuksien mukaan myös fagotti, käyrätorvi ja pasuuna.

Oman instrumentin opiskelu

Musiikkiluokkalaisten soitonopetus pyritään järjestämään yksilö- tai pariopetuksena. Soittotuntien kesto on 15 min/oppilas tai 30 min/pari. Poikkeuksena ovat oboe- ja lyömäsoitintunnit, joiden kesto on 30 min/oppilas. Soitonopettajina toimivat kaupungin palkkaamat tuntiopettajat, joilla on musiikkikoulun opettajan tai muu siihen verrattava pätevyys. Huoltajat voivat järjestää soitonopetuksen myös yksityisesti (esim. konservatorio).

Orkesteri ja yhteismusisointi

Oman soitonopiskelun lisäksi oppilaat osallistuvat orkesteriopetukseen. Kolmannella luokalla jousi- ja puhallinryhmiin, muodostaen vähitellen 4.- 6. luokilla sinfoniaorkesterin. Lisäksi musiikinopetuksessa käytetään monipuolisesti koulu- ja bändisoitinkokoonpanoja.