Tiedote kuudesluokkalaisten huoltajille lähikoulun määräytymisestä ja erikoisluokille hausta

07.01.2024

Oppilaat siirtyvät vakiintuneiden koulupolkujen mukaisesti alaluokkien koulusta yläluokille. Voit lukea tulevan 7.-luokkalaisesi oppilaaksiottopäätöksen Wilmassa 25.1.2024 Hakemukset ja päätökset -näkymässä. 

Huoltajan hakemuksesta lapsen koulupaikka voi erityisestä syystä olla muu kuin päätöksen mukainen lähikoulu. Voit hakea lapsellesi koulupaikkaa muusta kuin esitetystä lähikoulusta 25.1.–13.2.2024 Hakemus koulunkäynnistä muussa kuin osoitetussa lähikoulussa 7. lk -sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://ouka.inschool.fi/browsecourses. Kun oppilas saa koulupaikan muusta kuin lähikoulusta, huoltaja huolehtii mahdollisista kuljetuskustannuksista. Lisätietoja löydät Kouluun ilmoittautuminen -sivulta: https://www.ouka.fi/kouluun-ilmoittautuminen.


Oulussa on kuvataiteen, musiikin ja liikunnan erikoisluokkia. 7. luokalta alkaville erikoisluokille pyritään kuudennen luokan keväällä, ja luokille on valintakokeet. Musiikki- tai kuvataideluokalla 6. luokalla opiskelevan oppilaan ei tarvitse hakea uudelleen erikoisluokalle eikä osallistua valintakokeeseen yläluokille siirtyessä, vaan huoltajan vahvistus erikoisluokalla jatkamisesta riittää. Huoltajat saavat asiasta lisätietoa koulultaan.

 

Voit hakea lapsellesi paikkaa erikoisluokkatoimintaan 24.1.–5.2.2024 osoitteessa: https://ouka.inschool.fi/browsecourses täyttämällä sähköisen hakemuslomakkeen. Voit hakea lapsellesi paikkaa yhdelle tai useammalle erikoisluokalle. Mikäli haet useammalle erikoisluokalle, valitse kaikki erikoisluokkien haut samalla kerralla. Hakulomakkeella merkitset hakutoiveet oikeaan järjestykseen. 

 

Erikoisluokkien infotilaisuudet ovat tammikuussa (15.1. alkaen) ja valintakokeet helmikuussa (12.2. alkaen). Lisätietoa erikoisluokista ja niille hakemisesta sekä info- ja valintakokeiden ajankohdat löydät kaupungin verkkosivuilta: https://www.ouka.fi/opiskelu-perusopetuksessa/erikoisluokat.

Kaikkiin hakemuslomakkeisiin ja muihinkin Wilman käyttöön liittyviin kysymyksiin saat vastauksen tekemällä palvelupyynnön osoitteessa: https://palvelupyynto.siku.ouka.fi/customerui.