Tietoa tontin vuokralaiselle

Tämän sivun sisältö:

Maanvuokrien laskutus

Maanvuokrat laskutetaan pääsääntöisesti kaksi kertaa vuodessa, huhtikuussa ja lokakuussa. Osassa sopimuksista koko vuosivuokra laskutetaan joko kesä- tai lokakuussa. Oman laskutusaikataulusi voit tarkistaa maanvuokrasopimuksestasi. 

Maanvuokraa ei voida laskuttaa useammin kuin kaksi kertaa vuodessa, mutta tarvittaessa voit pyytää laskullesi viimeistään eräpäivänä korollista maksuaikaa maksimissaan kuusi kuukautta. Maksuajan kuluessa laskua voi lyhentää myös erissä. Viivästyskorko laskutetaan myöhemmin erikseen.  

Kyselyt sopimuksista, osoitteen muutokset ja maksuasiat:

Kopiot maanvuokrasopimuksista:

Laskutusosoite

Yksityishenkilöiden laskut lähtevät e-laskuna, jos laskun vastaanottaja on tehnyt Oulun kaupungin kanssa e-laskusopimuksen. Jos e-laskua ei ole tilattu, lasku lähtee OmaPostiin, jos sinne on tilaus. Muussa tapauksessa maanvuokralasku lähtee paperisena laskun vastaanottajan väestörekisterissä olevaan osoitteeseen. 

Yritysten (ja esimerkiksi taloyhtiöiden) kohdalla laskutusjärjestelmä lähettää laskun verkkolaskuna TIEKE:n verkkolaskuosoite.fi-rekisterissä olevaan osoitteeseen, josta järjestelmä tarkistaa osoitteen y-tunnuksen perusteella. Jos siellä ei ole osoitetta, lähtee lasku paperisena YTJ:ssä olevaan postiosoitteeseen. 

Lisätietoja e-laskusopimuksen tekemisestä ja Oulun kaupungin laskutuksesta: https://www.ouka.fi/laskutus

Omakotitonttin vuokrasopimuksen jatkaminen vuokrakauden päättyessä

Oulun kaupunki jatkaa pääsääntöisesti omakotitonttien maanvuokrasopimuksia uudistamalla sopimuksen 35 vuodeksi. Samassa yhteydessä kaupunki tarkistaa maanvuokrasopimuksen vuokran nykytasoon. Vyöhykehinnalla ei ole vaikutusta voimassa oleviin maanvuokrasopimuksiin, ja näiden vuokranmaksu jatkuu ennallaan koko sopimuksen voimassaoloajan. Uuden maanvuokrasopimuksen vuokra on sopimuksen päättyessä 4 % uudesta vyöhykehinnasta (Vyöhykehintakartta löytyy karttatieltä). Jatkettaessa sopimuksia vuokra nousee asteittain uuteen hintaan (50 % vuodet 1–5 ja 75 % vuodet 6–10). Joillekin alueille on päätetty tästä poikkeavia ehtoja, joita noudatetaan 1. kerran sopimusta jatkettaessa.

Kyselyt uuden maanvuokrasopimuksen allekirjoittamiseen: 

Kyselyt maanvuokrasopimusten ehtoihin ja vuokrien hinnoitteluun:

Vuokratun omakotitontin ostaminen

Oulun kaupunki myy omakotitontteja vuokralaisille vyöhykehinnalla. Omakotitontin tulee olla rakennettu. Vuokranmaksu päättyy tontin kaupantekohetkellä.

Kaupunki ei lähtökohtaisesti myy omaksi keskustan läheisyydessä sijaitsevia vuokratontteja. Nämä alueet on merkitty vyöhykekartalle "Tapauskohtaisesti"-merkinnällä.

Omakotitonttien vyöhykehinnat 2024 vuokra- ja myyntitonteille

Omakotitonttien vyöhykehinnat 2024

Vuokrahinnat ja ostohinnat nähtävillä viereisestä taulukosta. Vyöhykehintakartta löytyy myös karttatieltä.

Vuokratontin ostamiseen liittyy kauppahinnan lisäksi seuraavia kustannuksia:

  • varainsiirtovero (3 % kauppahinnasta)
  • kaupanvahvistajan palkkio
  • kirjaamiskulut

Vuokratontin ostamiseksi pyydämme lähettämään allekirjoitetun hakemuksen Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluihin, Solistinkatu 2, 90015 Oulun kaupunki tai sähköisesti tonttipalvelut@ouka.fi.

Kyselyt vuokratontin ostamisesta:

Kyselyt kaupantekotilaisuuteen liittyviin järjestelyihin: